320 aktív koronavírus-fertőzött és két halott Szombathelyen

A Facebookon beszélt a polgármester arról, hogy hány aktív fertőzött van Szombathelyen és hány embert oltanak a megyeszékhelyen a hétvégén.

VN

Maszk illusztráció, 20200129, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Dr. Nemény András Szombathely polgármestere a Facebookon beszélt arról, hogy:

  • 320 aktív, pozitív fertőzött van Szombathelyen és a szám folyamatosan emelkedik.
  • 75 igazolt Covid-fertőzött fekszik kórházban, sokan közülük lélegeztetőgépen.
  • Tizenkettőről pedig még nem derült ki, hogy valóban elkapta-e a fertőzést.
  • Két szombathelyi halt meg a betegség kapcsán szerdán.
  • A polgármester elmondta, hogy a következő napok az oltásokról fognak szólni. Pénteken, hétfőn és kedden a 60 év felettieket, szombaton és vasárnap pedig a 60 év alatti krónikus beteget oltják. Utóbbiból 1700-at megyeszerte Astra-Zeneca vakcinával. Szombathelyen a Március 15. téren két oltóponton, míg a Markusovszky Kórházban három ponton oltják majd az embereket.

    Az önkormányzat tervei között szerepel a háziorvosok tehermentesítéseként létrehozni saját, szombathelyi oltópontokat. Négy oltóhelyen tizenhét oltópontra tesznek javaslatokat. Az oltási regisztrációhoz önkormányzati diszpécserközpontot és helyszíni stábot

    állítanának fel 150 fő bevonásával.

    A kormányzati bejelentésekkel kapcsolatban az óvodai ügyelet engedélyezését, valamint a bölcsődék nyitvatartását vetette fel legnagyobb kérdésként, amit, ha lehet, biztosítani fognak az önkormányzati óvodákban.

    Kapcsolódó cikk:

    https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/satrakat-allitanak-a-hetvegi-tomeges-oltashoz-a-szombathelyi-sztk-elott-4723657/

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában