Frissen Vasból

2021.03.30. 21:25

Új telefonokkal segítik a kőszegi háziorvosok munkáját

Mobiltelefonokkal segíti a önkormányzat a háziorvosok munkáját, így az oltásra regisztráltakat a továbbiakban a rendelői számok terhelése nélkül hívhatják be az orvosok.

Vas Népe

Fotó: Kőszeg Önkormányzat

Online egyeztetett nemrég a kőszegi háziorvosokkal az önkormányzat, és a segítségnyújtás új módjában egyeztek meg. Eddig a rendelők állandó telefonvonalain hívták az orvosok azokat a pácienseket, akik a koronavírus elleni védőoltásra regisztráltak, így egyeztettek időpontot. Éppen ezért a háziorvosokat oltáson kívüli problémákkal kereső ügyfelek gyakran foglalt jelzésbe ütköztek, és nehezen tudtak kapcsolatba lépni a rendelőkkel.

Hétfőn Básthy Béla polgármester és dr. Zalán Gábor jegyző adta át az önkormányzati mobiltelefonokat a háziorvosoknak, akik a továbbiakban a rendelői számok terhelése nélkül hívhatják az oltásra várókat. Mint megtudtuk, a telefonhívások díját az önkormányzat Covid-számlájáról fizetik. Arra is felhívják a figyelmet, hogy a telefonok híváskijelzés nélkül működnek majd. A regisztrált oltásra várókat arra kérik, hogy a számkijelzés nélküli hívásokat is fogadják. Az önkormányzat továbbá arra biztat: aki még nem regisztrált az oltásra, tegye meg a www.vakcinainfo.gov.hu oldalon.

Kiemelt képünkön: Básthy Béla, dr. Pusztai Gergő és dr. Zalán Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában