Frissen Vasból

2021.04.24. 13:38

A szombathelyi és a sárvári kórházban is járt Kásler Miklós – videó

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerint hosszú idő után először érezni azt, hogy az orvosok és nővérek megkönnyebbültek és rendkívül bizakodók a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

MTI, vaol.hu

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond a Magyar Sport Napja alkalmából odaítélt miniszteri elismerések és díjak átadási ünnepségén az Emberi Erõforrások Minisztériumában (Emmi) 2020. szeptember 8-án. Az ünnepségre eredetileg május 6-án került volna sor, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották az eseményt.

Forrás: MTI

Fotós: Kovács Tamás

A tárcavezető ezt szombati Facebook-bejegyzésében közölte, amelyben beszámolt arról, hogy felkereste a sárvári Szent László Kórházat és a szombathelyi Markusovszky Kórházat.

Kásler Miklós emlékeztetett, az utóbbi néhány hétben számos magyarországi kórházat látogatott meg, hogy személyes benyomásokat szerezhessen az intézmények járvány alatti felszereltségéről, helytállásáról.

„Ifjúkorom városában, Sárváron is ugyanazok a benyomások: az itt dolgozók megítélése szerint a járvánnyal kapcsolatban minden felszerelés rendelkezésükre áll, úgy ítélik meg, hogy a járvány lecsengő fázisba került”

– fogalmazott.

Közölte, a sárvári kórház legfontosabb teendője az oltások elvégzése és a post covid szindróma ellátására való felkészülés.

Kásler Miklós elmondta, szombathelyi látogatásán először érezte azt, hogy az orvosok és a nővérek megkönnyebbültek és rendkívül bizakodóak. Szólt továbbá arról is, hogy a szombathelyi kórháznak jelentős szerepe lesz a keringési betegségek kezeléséről szóló nemzeti programban.

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kulcsfontossagu-megallapodas-szuletett-ez-jelentheti-a-megoldast-noel-szamara-4842124/

Koronavírus Vas Megyében

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában