Frissen Vasból

2021.04.26. 10:00

Felújítják a lakóparki utakat Toronyban

Elkezdődött a lakóparki utak felújítása. A Magyar falu programban az önkormányzati tulajdonban lévő út-, hídépítés, -felújítás pályázaton nyert támogatási összegből, mintegy 30 millió forintból valósulnak meg a beruházások.

VN

Dr. Hende Csaba a Jácint utcában

Fotó: Unger Tamás

– A lakópark fejlesztője a beruházás végén elmulasztotta a megfelelő úthálózat kiépítését. Szerencsére a Magyar falu program és a Belügyminisztérium úgynevezett háromlábú támogatási rendszere egymást erősítve és kiegészítve soha nem látott forrásokat biztosít útfejlesztési célra. A községgel összefogva e programok felhasználásával teljesíteni tudjuk az egyik legfontosabb választási ígéretemet.

Dr. Hende Csaba a Jácint utcában
Fotó: Unger Tamás

Ez úgy szólt, hogy a virágnevű utcákat rendbe hozzuk. A Jácint, a Tulipán, a Hóvirág és a Viola is sorra kerülnek. Hátravan még a Szegfű és a Rohonci utca. Remélem, hogy az idei és a jövő esztendő egy része elég lesz ahhoz, hogy teljesíteni tudjam a vállalásomat – fogalmazott dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő.

Kovács György polgármester emlékeztetett: ebben a pályázati ciklusban az említett négy utca felújítására nyertek pénzt, tavaly másik utcákra. Az utóbbi négy évben pályázati pénzből mintegy 140 millió forint jutott a falu fejlesztésére. A Jácint és a Tulipán utca vonatkozásában egyaránt 51, a Hóvirág utcában 46, a Viola utcában 59, összesen 207 lakost érint az utak felújí- tása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában