Nyitás után elindult az élet, hamar megteltek a teraszok a szombathelyi Fő téren – videóval

Jártunk egy kört a vasi megyeszékhely belvárosának szívében, hogy szemügyre vegyük a nyitás utáni helyzetet.

vaol.hu

Fotó: vaol.hu

Ahogy arról már beszámoltunk, a kormányrendelet értelmében szombaton újra megnyithattak a terasszal rendelkező vendéglátóhelyek, ahol a vendégeknek nem kell maszkot sem viselniük, a személyzetnek viszont igen. A kijárási korlátozás is 23 órára módosult. Még az időjárás is a kegyébe fogadta a vendéglátósokat, ugyanis Szombathelyen kellemes, napsütéses, tavaszias az idő, ami szintén a szabadba csalogatja az embereket.

Tettünk egy kört a vasi megyeszékhely belvárosában, azon belül is a Fő téren. Meg szerettük volna mutatni, hogyan is alakult a nyitás Szombathelyen. Ahogy az a videóból is látszik, a teraszok hamar megteltek, de sokan voltak, akik csak sétáltak egy kört, és nem ültek be egyetlen teraszra sem. Örömteli, hogy azt tapasztaltuk: betartják a szabályokat az emberek, hiszen a maszkot a Fő téren kötelező hordani, csak a teraszokon engedélyezett levenni.

Ha nem is annyira drasztikus a helyzet, mint amilyen egy hete Angliában volt, de az kijelenthető, hogy az emberek kihasználják annak a lehetőségét, hogy hosszú idő után beüljenek egy kávéra, vagy egy süteményre valahova.

A vendéglátóhelyek teraszainak és kerthelyiségeinek újranyitása nem jelenti azt, hogy az eddig hatályos védelmi intézkedések nem érvényesek – hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője. Erről ITT olvashat!

Vannak hasonló fotói, vagy videói, akár más Vas megyei városokból? Küldje el nekünk a [email protected] e-mail címre!

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/amikor-nyitottak-megrohamoztak-a-teraszokat-angliaban-tapasztalatok-elso-kezbol-4866697/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában