Összegzés: az újranyitások és a balesetek hete volt az előző Vas megyében – videók, fotók

De volt még szerkesztői körkérdés a védőoltással kapcsolatban, valamint vasiaktól járványügyi beszámolók Ausztráliából és Angliából, sőt még harckocsikat szállító szerelvény is haladt Őriszentpéternél. Összegyűjtöttük az előző hét legfontosabb történéseit a megyéből.

vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

A terasznyitás első napja Vas megyében – Így költözött vissza az élet a vendéglátóhelyekre

Hosszú hónapok után végre megnyithattak szombaton a vendéglátó egységek kerthelyiségei. Megyeszerte sokan éltek a lehetőséggel, hogy legalább egy kávéra, maszk nélkül beülhessenek valahova. Körbejártuk a megyét, sőt vasi vendéglátóhelyek üzemeltetőivel is beszéltünk a nyitásról. Az erről szóló körképet ITT olvashatja! Szombat délelőtti videó Szombathelyről:

Szerkesztőségi körkérdés: ki mit tapasztalt az oltás után?

Kezdődő influenza, amiből végül nem lett semmi – a legtöbben így érezték magukat az oltást követő napon a szerkesztőségünk tagjai közül. Valamennyien egyetértettek abban is: néhány órányi rossz közérzet még mindig jobb, mint maga a koronavírus. A részletes beszámolókat ITT olvashatja!

Aktuális járványhelyzet Ausztráliából, nyitások utáni tapasztalatok Angliából

Kitekintettünk az országhatáron kívülre, és külföldön élő vasiaknál érdeklődtünk. Angliában már közel két hete hosszú idő után megnyitottak a teraszok és az üzletek, az emberek pedig megrohamozták a vendéglátóegységeket. A szombathelyi kötődésű, de már több, mint 10 éve Angliában élő Sövegjártó Márton mesélt az elmúlt napok tapasztalatairól. A részletes beszámolót ITT olvashatja!

A nyitás utáni első hétvége egy angliai vendéglátóhely kerthelységében
Fotó: Sövegjártó Márton

Ausztráliából a szintén szombathelyi kötődésű Czár-család jelenti: a járványhelyzet megszűnt, az oltakozás azonban lassan zajlik. A teljes cikket ITT olvashatja!

Utánaérdeklődtünk, hogyan próbálják állni a sarat a vasi gyárak a pandémiában

A koronavírus-járvány harmadik hullámában a fertőzés továbbra is terjed. Több megbetegedésről hallani a vasi gyárakból is. A nagy dolgozói létszámmal működő cégeknél érdeklődünk. ITT írtunk arról, hogy mit tudtunk meg!

Darabokban hagyta az autóját az erdőben

Ismeretlen személy a kisrádóci falurész közelében, a 86-os úttól alig száz méterre, az erdőben szabadult meg feltehetően autóbontásból származó teherautónyi hulladéktól – jelezte olvasónk, mi pedig utánajártunk. Az ügy részleteiről ITT írunk!

Vonat elé hajtott a kisteherautó Szombathelyen, ittas volt a sofőr – fotók, videó

Szombaton reggel egy utánfutót vontató kisteherautó haladt Szombathelyen a Sárdi-ér utcában, az autó a vasúti fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott az átjáróba, ahol ütközött a Szentgotthárdról Szombathelyre tartó személyvonattal. Információink szerint a kisteherautó vezetője ittas volt. A baleset további részleteiről ITT írunk!

Baloldali híresztelések ellenére Szentgotthárdon nincsen veszélyben az állami oktatás

Egyes baloldali hírportálok tévesen magyarázták tegnap azokat az adatokat, melyeket csütörtökön elsőként hoztunk nyilvánosságra a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium (illetve a körmendi Kölcsey Utcai Általános Iskola) tekintetében a fenntartóváltással kapcsolatos szülői szavazás eredményéről. Azzal riogatták a szülőket, hogy a városban az egyházi iskolaátvétel után nem marad állami oktatási intézmény. Természetesen ez nem igaz, a világnézeti esélyegyenlőség fennmarad a városban. Az üggyel kapcsolatban a fenntartó Szombathelyi Tankerületi Központ vezetőjét, Fodor Istvánt kérdeztük. A teljes cikket ITT olvashatja!

Újranyitottak a Vas megyei óvodák, iskolába járnak az alsósok – Így tért vissza az élet

Körbejártuk a megyét, és érdeklődtünk a vasi intézményeknél az újranyitásról, amelyről ITT számoltunk be részletesen!

Az iskolák is nyithattak, Celldömölkön is jártunk hétfőn
Fotó: Szendi Péter

Harckocsikat szállító szerelvény haladt át Őriszentpéternél

Sok rendőr és katona volt az őriszentpéteri vasútállomáson. Utánajártunk, hogy honnan hová és miért viszik a harckocsikat. ITT olvashatja a részleteket!

Fotó: Szendi Péter

Meg tudják rendezni a Herényi Virágút járványügyi helyzetre alkalmazott verzióját

Az önkormányzati támogatás erőteljes karcsúsítása után sikeresen szerzett forrást a Herényi Kulturális és Sportegyesület a további létezése finanszírozásához, így meg tudják rendezni a Herényi Virágút járványügyi helyzetre alkalmazott verzióját is: virágvásár lesz két különálló napon. A részletekről ITT írunk.

Frontális ütközésben súlyosan sérült egy férfi Ikervár közelében

Hétfőn kora délután egy Suzuki személyautó haladt Ikervár felől Pecöl irányába, amikor egy jobbra ívelő kanyarban megcsúszott az autó a szakadó esőben és irányíthatatlanná vált. A jármű átsodródott a szembejövő sávba, ahol frontálisan ütközött egy Skoda személyautóval. A mentőhelikopter a rossz időjárási körülmények miatt nem tudott leszállni a súlyosan sérült férfihoz. A baleset további részleteiről ITT olvashat!

Listázás: Reagáltak az egykori szombathelyi köztisztviselők Ungár Péter lapjának állításaira

Közleményt adtak ki a szombathelyi városháza egykori köztisztviselői, miután ők is szerepelnek azon a „listán”, amely alapján lejárató cikket írt többükről Ungár Péter propaganda újságja. Az erről szóló cikkünket ITT olvashatja!

Öt város tűzoltói oltották a sárvári gyárban keletkezett tüzet

Hétfőn reggel lángok csaptak fel Sárváron, a Soproni utca egyik gyárában. A mintegy negyven négyzetméteres egységből 16 ember még a tűzoltók kiérkezése előtt ki tudott menekülni, így nem sérült meg senki. A helyszínre öt város tűzoltóit riasztották, Sárvárról, Szombathelyről, Körmendről, Pápáról és Sopronkövesdről, akik megfékezték a lángokat. A teljes tudósításunkat a tűzesetről ITT olvashatja!

Ballagásra készülve: A vasi vendéglátóhelyeken már foglalják az asztalokat

Vannak-e már asztalfoglalások az éttermek teraszaira a ballagáshoz kapcsolódóan? Körbenéztünk a megyében. Az erről szóló cikkünket ITT olvashatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában