Frissen Vasból

2021.05.18. 14:48

A világ egyik legrangosabb dizájnversenyén nyert díjat a Vas megyei mérnökcsapat

A győri Széchenyi István Egyetem startupprogramjában kapott befektetést két éve az a nagyrészt Vas megyei mérnökcsapat, amelynek mesterségesintelligencia-alapú forgalomirányítási és balesetvédelmi rendszere rangos nemzetközi díjban részesült nemrégiben. A termék segít a munkahelyi balesetek megelőzésében.

vaol.hu

Tele van tervekkel a Széchenyi István Egyetemhez kötődő mérnökcsapat.

Fotó: Széchenyi István Egyetem

A Széchenyi István Egyetem közleményben arról tájékoztatták lapunkat, hogy nemzetközi sikert ért el egy győri egyetemi kötődésű mérnökcsapat, amelynek tagjai nagyrészt az intézmény volt és jelenlegi hallgatói, sőt olyan is van, aki oktatóként tevékenykedik. Közülük öten Vas megyeiek: Nemes Gábor, Nemes Martina és Császár Kristóf szakonyfalui, Agg Áron és Murányi Péter pedig szentgotthárdi. A zsűri AX System nevű terméküket jutalmazta IF Design díjjal 52 ország közel tízezer terméke közül. Az 1954-ben alapított IF Design díj a világ egyik legrangosabb dizájnversenye, ahol a külső megjelenés mellett az ötletet, az innovációt, a megoldás aktualitását és a kivitelezést is értékelik. Hagyományosan a legnagyobb intézmények és cégek versengenek az elismerésért. Az idei évben az indulók között szerepelt például az Apple, az Audi, a Siemens, a Virgin Galactic vagy a Bosch is.

Tele van tervekkel a Széchenyi István Egyetemhez kötődő mérnökcsapat.
Fotó: Széchenyi István Egyetem

A friss IF Design díjas terméket a Széchenyi István Egyetemmel együttműködésben fejlesztik egy olyan program keretében, melynek célja, hogy segítse a vállalkozókat ötletük megvalósításában. „Az első fecskék egyikeként nagy a felelősségünk abban, hogy jó példával szolgáljunk, és ezzel ösztönözzük a vállalkozó szellemű fiatalokat álmaik elérésében. Ebben az egyetemen kívül segítségünkre van mentorként a Quantum Leap és befektetőként a Hiventures” – nyilatkozta a programról Nemes Gábor, a cég ügyvezetője.

A mesterségesintelligencia-alapú forgalomirányítási és balesetvédelmi rendszert gyártó- és raktárcsarnokok közlekedésbiztonságának növelése céljából fejlesztették ki.
Fotó: Széchenyi István Egyetem

Az AX System egy olyan mesterségesintelligencia-alapú forgalomirányítási és balesetvédelmi rendszer, melyet gyártó- és raktárcsarnokok közlekedésbiztonságának növelésére fejlesztettek ki. Érdekessége, hogy felismeri az objektumokat, azok haladási irányát, és ezek alapján hozza meg a döntést, szükséges-e figyelmeztető jelzéssel vagy más módon beavatkozni a baleset elkerülése érdekében. A csapat a termék külföldi bevezetését is tervezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában