Frissen Vasból

2021.05.21. 15:31

Elhunyt Németh István nyugalmazott tűzoltó főhadnagy

Németh István nyugalmazott tűzoltó főhadnagy, Körmend Város Tűzoltóparancsnokságának egykori szolgálatparancsnoka 2021. május 13-án, életének 68. évében elhunyt.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: pixabay.com

A főhadnagy tűzoltó szolgálatát 1979. november 1-én kezdte a Körmendi Tűzoltóparancsnokságon, mint gépkocsivezető, majd 1981. szeptember 1-én szerparancsnok, 1983. augusztus 1-én szolgálatparancsnok és 1991. június 1-én technikai-anyagi és pénzügyi előadó munkakört töltött be 1993. május 31-ig, nyugdíjba vonulásáig – írja hivatalos oldalán a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Tűzoltó szolgálata alatt több ízben részesült elismerésben, 1989-ben a Tűzbiztonság Érdemérem Bronz Fokozatában részesült, míg tíz év után Szolgálati Érdemérmet is kapott. Több alkalommal vehetett át megyei és városi parancsnoki elismeréseket.

Németh István nyugalmazott tűzoltó főhadnagyot a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a saját halottjának nyilvánította. Búcsúztatására május 26-án 15.00 órakor, a körmendi temetőben kerül sor.

Németh István nyugalmazott tűzoltó főhadnagy emlékét kegyelettel őrzi a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Körmendi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság személyi állománya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában