Frissen Vasból

2021.05.06. 21:00

Értékesítenék a szombathelyi hajléktalanszállót az egykori sportteleppel együtt

Eladásra kínálja a Kolozsvár utcában az egykori sporttelepet és a hajléktalanotthont az önkormányzat. Az esetleges vevőnek az ingatlanért legalább 750 millió forint plusz áfát kell fizetnie.

Tömböly Ágnes

Fotó: Unger Tamás

A keleti városrészben fekvő Kolozsvár utcai ingatlan területe 42 ezer 734 négyzetméter. Az ingatlannyilvántartás szerint kilenc albetét tartozik hozzá. A rendkívüli jogrendben Nemény András polgármesteri hatáskörben április végén döntött arról, hogy beemeli az egykori sporttelep és a hajléktalanszálló értékesítését az önkormányzat idei vagyongazdálkodási koncepciójába.

A közzétett dokumentumokból látszik: az ingatlan vételára minimum 750 millió forint plusz áfa. Az ajánlattevőktől 75 millió forint pályázati biztosítékot is várnak.

A területet GIP egyéb iparira sorolják majd át

A felhívásból kiderül az is, hogy a hajléktalanszálló és a hozzá tartozó kert besorolása jelenleg „kisvárosias lakóterület”, míg az ingatlan további részei már a „település-központi vegyes” területbe tartoznak. Ezt azonban az önkormányzat a helyi építési szabályzat következő módosításánál „sportolási és szabadidőközpont” besorolásra kívánja módosítani. Míg a fennmaradó telekrész övezeti besorolását a „GIP egyéb ipari terület” besorolásra kívánja változtatni. Ismert, hogy a terület szomszédságában forgácslapgyártó cég üzemel.

A pályázati felhívásból az is kiolvasható, hogy ha 2022. június 30-áig a hajléktalanszálló működtetése más módon nem lenne biztosított, akkor az önkormányzat az ingatlan e részét bérleti díj ellenében 2023. december 31-éig tovább használhatja. A pályázatokat június 4-én 12 óráig várják. A pályázat nyerteséről a vételár nagysága, annak fizetési módja és határnapja, valamint a hasznosítási elképzelés együttes értékelésével döntenek. Utóbbi azonban abban az esetben vehető figyelembe, ha az érvényes pályázatok alapján megajánlott legmagasabb vételárak között a különbség legfeljebb 5 százalék – derül ki a pályázati felhívásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában