Gyereknap 2021

2021.05.30. 16:30

Felnőtteket megszégyenítő bátorsággal vett részt egy kutya műtétjén, állatorvos szeretne lenni az egyházasrádóci lány

A tizenegy éves egyházasrádóci Márfi Jázmin Csenge álma, hogy egyszer állatorvos lesz belőle. Ezért az ő kívánsága az volt, hogy ellátogathasson egy állatorvosi rendelőbe és megnézhesse, hogyan gyógyítják az állatokat.

Polgár Patrícia

Fotó: Cseh Gábor

Dr. Varju Gábor állatorvos és kollégái örömmel fogadták Jázmint a szombathelyi állatkórházban. A szakember még azt is megosztotta vele, hogy ő hogyan indult el a pályán, de beszéltek az egyetem nehézségeiről is. A kislány körbejárhatta az egész állatklinikát: a rendelőben is tölthetett időt, így fogadhatta a vizsgálatra érkező betegeket is.

Megtudhatta azt is, hogy hogyan készül az ultrahangfelvétel, járt a laboratóriumban, sőt, olyan bátor volt, hogy végignézett egy műtétet és egy fogkőleszedést is.

Jázmin kérdésünkre elárulta: nemrégiben saját kiskutyát kapott, így a szakemberek annak a gondozásához is ellátták hasznos tanácsokkal.

A tizenegy éves lány a program végeztével úgy nyilatkozott: a klinikán szerzett élmények tovább erősítették benne azt, hogy állatorvos szeretne lenni. A látottak nem tántorították el az álmától.

Kiemelt képünkön: Jázmin figyelemmel kísérhette dr. Varju Gábor munkáját

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában