Frissen Vasból

2021.05.15. 17:44

Hatalmas mennyiségű jég zúdult Peresznyére – Videón mutatjuk a vihar utáni állapotokat

Nem kímélte a jégeső a vasi települést.

Horváth Balázs

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Vas megyét sem kerülte el a jégeső. Május közepén újra előkerültek a hólapátok Peresznyén, ahol akkora jégeső volt, hogy munkagépekkel kell elszállítani a néhol méteres magasságú jégkupacokat. Szombaton délután nagy mennyiségű eső és jég zúdult a falura, a jég mintegy fél órán keresztül esett, és a falu több pontján még órákig megmaradt.

A helyszínen a kőszegi, a horvátzsidányi és a peresznyei tűzoltók is dolgoznak, illetve a faluból több munkagép is érkezett az utakat eltorlaszoló jég eltakarítására. Peresznye belterületén több helyen is arra kell számítani, hogy a forgalmat elterelik vagy időszakosan lezárnak egy-egy útszakaszt. Úgy tudjuk, hogy senki nem sérült meg, viszont jókora károk keletkezhettek a növényzetben.

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/idojaras/helyi-idojaras/a-szomszedos-megyeben-mar-lecsapott-a-jegeso-nem-is-akarhogy-fotok-video-4930861/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában