Frissen Vasból

2021.05.20. 12:46

Nem túlzás: nyakig ér a gaz Szombathelyen

Nyakig érő gazban áll Herény-Kámon önkormányzati képviselője – így hívta fel Horváth Gábor a figyelmet arra, jócskán elmaradt a parkfenntartási munkákkal a baloldali vezetésű önkormányzat.

VN

Fotó: Facebook/Horváth Gábor

Tavaly is több ilyen panaszt kapott szerkesztőségünk, pedig akkor még több pénzből gazdálkodott a parkfenntartó vállalat.

Bár Nemény András kampányígéretei között szerepelt a parkfenntartás rendbetétele, egyelőre úgy tűnik, a csapadékos időben még gyorsabban növekvő fű áll nyerésre. Pedig tavaly a polgármestertől elhangzott az is, hogy Szombathelyen három hét alatt körbeérnek a fűnyírók.

Ehhez képest Horváth Gábor, Herény, Kámon és Minerva lakótelep önkormányzati képviselője ma reggel arról posztolt, hogy körzetében néhol már nyakig ér a gaz. A politikus azt írta közösségi oldalán:

„Szombathely MJV Facebook-oldal leírása szerint a közterületi fű naponta 2 centimétert is növekedhet. Közterületeinken színes a fűfélék választéka. Kámonban az égig érő paszuly is fellelhető. A 138 centiméteres kalászok napi 2 centiméteres növekedése 69 napot vesz igénybe. Tavaly 3 hét alatt értek körbe Szombathelyen az ígéret szerint (nem volt tartható). Idén már több mint 2 hónapra van szükség. Az 1000 fa közbeszerzés sikertelen volt, így az égig érő paszuly adhat árnyékot a kertvárosi lakóknak. Szomparódia.

Ébredj Szombathely!

Nem csak ezen a városrészen zavarja a lakókat a magas fű és gaz, több olvasónk jelezte, hogy Szombathely más területein is hasonló a helyzet. Önnek mi a tapasztalata? Írja meg nekünk kommentben, vagy a [email protected].

Tavaly is bőségesen adott témát a közterületek karbantartása. Erről itt olvashat:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ujabb-viragos-ret-szombathelyen-ekkora-gaz-van-stromfeld-lakotelepen-4077740/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/viragos-szombathely-lassan-arnyekot-ad-a-gaz-az-autoknak-a-stromfeld-lakotelepen-4114703/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/meteres-gaz-az-egymilliardbol-felujitott-sportligetben-4001226/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/embermagassagu-gaz-a-lakotelep-mellett-szombathelyen-3987681/?fbclid=IwAR35I1x6ZUuiKvDD3gYRnPsshlVNR5WFbWATM79Z7J4EhYmF4qJ_YoNK8fA

További kapcsolódó cikkek:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szamvetes-mire-hasznalta-fel-az-eltelt-tizenket-honapot-a-baloldali-varosvezetes-4344469/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/elfogyott-a-turelmuk-megoldast-surgetnek-a-kisfaludy-es-a-vorosmarty-utca-lakoi-3994482/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában