Frissen Vasból

2021.05.24. 13:59

Sárváron eddig is ingyenes volt a parkolás, és ez a jövőben sem változik

A város polgármestere, Kondora István tájékoztatta a sárváriakat a parkolással kapcsolatban.

vaol.hu

Fotó: Facebook/Kondora István

Ahogy arról beszámoltunk, a kormány visszavonta a járványhelyzet miatt ingyenessé vált parkolás lehetőségét, vagyis keddtől ismét fizetni kell a parkolóhelyekért. Arról is írtunk, hogy május 25-étől Szombathelyen is újra fizetni kell a parkolásért az arra kijelölt helyeken, viszont Kőszegen még május hónapban ingyenes lesz. Sárvár polgármestere, Kondora István is tájékoztatást nyújtott a témában. Leszögezte, hogy Sárváron eddig is ingyenes volt a parkolás, és ez a jövőben sem fog változni.

Bejegyzésében részletezi, hogy sokszor érdeklődnek turisták, akik keresik a parkoló automatát a vár környékén, és csodálkoznak, hogy Sárváron nem kell fizetni a parkolásért. A város iparűzési adóbevételei és idegenforgalmi adóbevételei teszik lehetővé azt is, hogy ingyenes legyen a parkolás, és azt is, hogy ne kelljen a sárváriaknak helyi adót fizetniük – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában