Frissen Vasból

2021.06.10. 07:31

A csütörtök reggeli felfrissülést fülledt idő követi megyénkben

A zivatarok délelőtt tovább vándorolnak, sok napsütésre számíthatunk délután 25-30 fok körüli csúccsal.

vaol.hu

Jellemzően ilyen volt a májusi égkép: itt zivatar, néhány kilométerrel arrébb pedig ragyogó napsütés Fotó: Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Csütörtökön a sok napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet. A reggeli zivatarokat követően délutánra sok napsütés várható gomolyfelhő-képződéssel együtt, ám újabb záporok, zivatarok csak az ország középső felében valószínűek. Néha megélénkül, azonban zivatarok környezetében viharossá fokozódik az északias szél. 24 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

Estére a gomolyok eltűnnek, de néhol kialakulhat még egy-egy zápor, zivatar. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A több órás napsütés mellett, gomolyfelhős időre számíthatunk. Záporok, zivatarok kialakulása szórványosan várható. A változékony időjárás miatt az arra érzékenyeknél a megfigyelések szerint ilyenkor fejfájás, fáradékonyság, koncentráció zavar és álmosságérzet jelentkezhet. A meleg, zivataros időben fülledtté válhat a levegő, mely a légúti és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg – írja a köpönyeg.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában