Frissen Vasból

2021.06.07. 10:33

Kiskorút kényszerítettek szexuális cselekményekre Szombathelyen

Az emberkereskedelemmel gyanúsított férfi és nő sorsáról most döntött a Vas Megyei Főügyészég.

vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A Vas Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze szombaton indítványozta annak a két gyanúsítottnak a letartóztatását, akiket a Pest megyei rendőrök csütörtökön vettek őrizetbe, mert 2021 tavaszán kiskorút kényszerítettek szexuális cselekmények végzésére Szombathelyen.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. április közepétől május végéig terjedő időben Szombathelyen a kiskorú sértettet napi 4-5 alkalommal erőszakkal és fenyegetéssel kényszerítette pénzért szexuális cselekmények végzésére, míg

nőismerőse vette át a szexuális cselekmények ellenértékét, és ha a sértett ellenkezett, a fiatal lány bántalmazására bíztatta a bűntársát.

A Vas Megyei Főügyészség a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését.

A Szombathelyi Járásbíróság ügyeletes nyomozási bírója szombaton elrendelte egy hónapra a gyanúsítottak letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában