Frissen Vasból

2021.06.24. 16:40

Maradandó fogyatékossággal járó baleset lett az eredménye a száguldásnak

Szombathelyi Törvényszék tájékoztatása szerint a Körmendi Járásbíróság maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset okozásának vétsége miatt 8 hónap – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett- fogházra, 300.000 forint pénzbüntetésre és 1 év 1 hónap közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélte a büntetlen előéletű vádlottat.

vaol.hu

Fotó: Horváth Istvánné

A vádlott 2020. június 29-én délben közlekedett Szentgotthárdon, a Kethelyi utcában Magyarlak felől a városközpont irányába egy BMW személygépkocsival, amelyben három utast szállított. A vádlott már lakott területen belül haladt mintegy 80 km/óra sebességgel, amikor a Határőr Laktanyához közelítve áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahova ekkor érkezett egy Suzuki gyártmányú gépkocsi. A vádlott az ekkor már mintegy 65-69 km/óra sebességre lassuló személygépkocsijával –az úttest bal oldali szélétől 1,8 méter távolságra– frontálisan összeütközött az 54-58 km/óra sebességgel érkező Suzukival.

Az ütközés ereje a Suzukit hátralökte, és a menetiránya szerinti bal oldali útpadkán jutott nyugvó pontjára. A vádlott a BMW-vel az ütközés bekövetkezése előtt 1,3 másodperccel tért át a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, és ekkor a BMW és a Suzuki közötti távolság 44,7 méter volt, így a sértettnek a baleset elkerülésére nem volt módja. A baleset következtében a Suzuki vezetője 6 hónap tényleges gyógytartamot meghaladó, súlyos egészségromlásként is értékelhető súlyos testi sérüléseket szenvedett.

Az elszenvedett sérülések következtében a sértettnél maradandó testi fogyatékosság is kialakult. A baleset következtében a vádlott utasai közül ketten nyolc napon túl gyógyuló, súlyos testi sérüléseket szenvedtek el, míg a harmadik utasnak könnyű sérülései keletkeztek. A baleset során a vádlott ugyancsak nyolc napon túl gyógyuló súlyos testi sérüléseket szenvedett.

Az ítélet jogerős.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/sulyos-baleset-tortent-szentgotthard-kozeleben-4088333/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában