Frissen Vasból

2021.06.11. 08:16

Tovább szélesedik az oltási kör Bécsben

223.200 újabb időpontot nyitott meg Bécs a koronavírus elleni oltásra várók számára. Az 50 évnél idősebbek már most jelentkezhetnek, ahogy korhatár nélkül azok is, akik a munkahelyen ügyfelekkel érintkeznek, vagy egészségügyi, ápolási munkakörben dolgoznak.

vaol.hu

Fotó: APA/Herbert Neubauer

Az oltást ebben a fordulóban már azok is felvehetik, akik válaszfalon keresztül érintkeznek ügyfeleikkel – például a banki alkalmazottak, bolti pénztárosok vagy jegypénztárosok. Számukra 121.000 időpont elérhető, 76.000 pedig az 50 feletti bécsiek számára. Az oltás alsó korhatára eddig 55 év volt – számolt be a magyarok.orf.at oldala.

Az egészségügyi és ápolási dolgozók számára 7.000 plusz időpont elérhető. Az orvosoknak és közvetlen munkatársaiknak pedig június 11-én, pénteken nyitnak meg 2.000 időpontot. Ezt hétfőn, június 14-én 5.000 időpont követi a bécsi szociális és gondozóintézmények számára, összesen 19.200 időpont pedig a rizikócsoportokba tartozók, a várandósok és a pszichiátriai betegek számára nyílik meg.

Bécs vezetése arra kéri az 50 évnél idősebbeket, akik már előzetesen regisztráltak oltásra, hogy éljenek a lehetőséggel, a továbbiakban ugyanis a fiatalabbakra koncentrálnak majd a kampányban. A cél, hogy július második felére a fővárosi lakosság 70%-a hozzájuthasson az oltás első dózisához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában