Újabb mérföldkőhöz érkezett a járvány leszálló ága Vasban

Vasárnapról hétfőre már csak egy embert regisztráltak koronavírus-fertőzéssel megyénkben.

vaol.hu

Nyíregyháza, 2021. május 30. Az asszisztens átadja egy férfinak az oltási igazolást, miután beoltotta a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. május 30-án. MTI/Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Ahogyan arról korábban beszámoltunk folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 261 781 közülük 3 994 595 fő már a második oltását is megkapta. 81 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 806 089 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 12 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 866 főre emelkedett.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Vasárnapról hétfőre rendkívül kedvező megyei adatokról kaptunk hírt. E szerint Vasban az elmúlt 24 óra leforgása alatt már csak egy, azaz egyetlen egy embert regsiztráltak koronavírus-fertőzéssel. Ez az elmúlt hónapok legkedvezőbb statisztikája, ami bizonyítja, hogy megyénkben letörtük a harmadik hullámot. A járvány kezdete óta 23526 esetet tartanak nyilván Vas megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában