Frissen Vasból

2021.07.20. 21:59

Áradnak a folyók a szomszédos megyében – Mutatjuk a győri állapotokat – Fotók, videó

Sokan figyelik, hogy mennyire magas a vízállás.

kisalfold.hu

Vasárnap óta izgatottan figyeli mindenki a dunai árhullámot. Az Országos Vízjelző Szolgálat ekkor adta ki a figyelmeztetést, hogy a szombaton, leginkább Ausztriában, a Duna és a Rába folyók vízgyűjtő területein lehullott jelentős mennyiségű csapadék miatt intenzív vízszintemelkedések indultak meg, árhullám érkezik hazánk területére. A térségben, Nagybajcsnál harmadfokú készültségi szintet elérő vízszintet prognosztizáltak a szakemberek. Az árhullám várható tetőzősét ma estére jelezték – írja a kisalfold.hu.

Győrben sokan mentek ki a folyók partjára, hogy személyesen is megnézzék mennyire magas a vízállás a mederben, esetleg ki is öntenek-e.

Fotók: Cseh Róbert/Kisalföld

A Kisalföld videót is készített a helyzetről:

Kapcsolódó cikkek:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-megelozesen-a-hangsuly-arviz-es-zaportarozokkal-5129195/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=vaol&fbclid=IwAR0Hw1z9mh4uzk6_xO73gC6Fajla3CMQZrb-ArTMITIMOGA69LB5YXLR59M

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-szombathelyi-szarmazasu-kiss-berta-veronika-belgiumban-elte-at-az-aradast-5127239/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában