Frissen Vasból

2021.07.22. 11:30

Kormánypárti szimpatizánsok Szombathelyen – A pikniken részt vett Menczer Tamás is

Kormánypárti szimpatizánsok találkoztak tegnap baráti hangulatú beszélgetésen dr. Hende Csaba meghívására. A pikniken részt vett Menczer Tamás államtitkár is.

VN

– Nehéz időszak van mögöttünk és kemény kampány áll előttünk – fogalmazott köszöntőjében Szombathely és térsége országgyűlési képviselője. Dr. Hende Csaba elmondta, ünnepi pillanat ez, hiszen a pandémia miatt több mint egy évvel ezelőtt tudtak hasonló körben találkozni. Szólt a közelmúltban szerzett fejlesztési forrásokról is, amelyek meghatározzák a város jövőjét, és amelyek miatt a helyi baloldal folyamatosan támadja. – A következő időszakban olyan dolgokat fognak megtudni rólam, amelyek létezését nem is sejtettem. A baloldal lételeme a hazugság, de mi tartsunk ki egymás mellett – hangsúlyozta.

A pandémia, a migráció és a gazdasági helyzet hármasa határozta meg Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár beszédét, amit nagy tapssal és örömmel fogadott a közönség.

Az államtitkár szerint a politika lényege azon egyszerű kérdésekkel leírható, minthogy kik vagyunk, mit akarunk, kik az ellenfeleink, és mit akarnak ők.

„Azt tudjuk, ami megtörtént, beszélni mindenki tud. Ez a kormány bebizonyította, tud, és akar is harcolni a magyar emberekért. Az elmúlt 12 év munkáját azonban egy pillanat alatt tönkre lehet tenni” – fogalmazott.

Menczer Tamás hosszan beszélt arról, hogy a magyar baloldal terelte politikai mederbe a járványkezelést, a kormány célja az első pillanattól kezdve az életek védelme és mentése volt. „Az operatív törzs ülésein soha nem került szóba se Gyurcsány Ferenc, se az ellenzék. Ellenben a baloldal újra és újra támadja a vakcinabeszerzéseket” – húzta alá. Szólt arról is, hogy a baloldali és liberális erők szavazatszerzésből támogatják a migrációt, ahogy szavazatszerzés céljából osztanak segélyt is. – Ők nem munkát, jövedelmet, egzisztenciát akarnak adni, hanem segélyt, azért, hogy cserébe rájuk szavazzanak – emelte ki.

Az államtitkár emlékeztetett: a magyar gazdaság legyengülve állt a 2008-as gazdasági világválság előtt. A munkanélküliség akkor 11-12 százalékon volt, és még erre jött rá a vizitdíj, vettek fel IMF-hitelt és vezették be a devizahitelt. Ezzel szemben a pandémia előtt 3,4 százalékos volt a munkanélküliség, a kormány pedig a gazdasági krízist is munkahelyek megőrzésére, illetve újak teremtésére használta fel. „A biztos jövőt a munkahelyek jelentik. Ez a különbség a jobboldali válságkezelés és a baloldali országtönkretevés között” – fogalmazott.

Menczer Tamás úgy véli, pokoli tíz hónap áll előttünk. „Azt fogják kiabálni, hogy mindent elloptunk. Teszik mindezt azért, mert tudják, hogy más teljesítményük nincs. Semmi eredmény nem áll mögöttük, hiteltelenek” – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában