Frissen Vasból

2021.08.31. 09:15

A múlt héten elfogott embercsempészek letartóztatását indítványozta a vasi főügyészség

A hétvégén Vas megyében két ügyben indítványozta az ügyészség annak a három férfinak a letartóztatását, akiket 2021. augusztus 26. napján Sárvár, valamint Szentpéterfa térségében fogtak el, amint Magyarországon a jogszabályi rendelkezések megszegésével tartózkodó személyeket szállítottak a magyar- osztrák határ közelébe, hogy őket illegálisan Ausztriába juttassák.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció

A Vas Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az egyik ügyben a megalapozott gyanú szerint az egyik szerb állampolgárságú gyanúsított a szerb-magyar határ közelében vette fel azt a 13 afgán állampolgárt, akik korábban a kerítésen átmászva lépték át Magyarország déli határát. A rendőrjárőr állampolgári bejelentés alapján Szentpéterfa közelében vonta ellenőrzés alá a gépkocsit és fogta el a gyanúsítottat és utasait. A másik – szintén Szentpéterfa közelében elfogott – szerb állampolgárságú gyanúsított az előzetes feladatmegosztás alapján előfutóként haladt a migránsokat szállító autó előtt, hogy telefonon figyelmeztetni tudja bűntársát az esetleges hatósági ellenőrzésre.

A másik ügyben a megalapozott gyanú szerint a román állampolgárságú gyanúsított Magyarország déli határszakaszának közelében egy ponyvával letakart tehergépkocsi rakterébe vette fel az 5, magát bangladesinek és a 7, magát afgán állampolgárnak valló személyt, akik a jogszabályi rendelkezések megszegésével lépték át korábban Magyarország határát, azért, hogy őket jogellenesen Ausztriába szállítsa. A rendőrjárőr 84. számú főút Vas megyei szakaszán, Sárvár térségében vonta ellenőrzés alá a tehergépkocsit és fogta el a gyanúsítottat, valamint a járműben maradt utasait.

A Szombathelyi Járási Ügyészség az egyik ügyben a szökés, elrejtőzés veszélye, a Sárvári Járási Ügyészség a másik ügyben a szökés, a bizonyítás megnehezítése, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését. A Szombathelyi Járásbíróság ügyeletes nyomozási bírója a hétvégén elrendelte mindhárom gyanúsított letartóztatását egy hónapra az ügyészi indítvánnyal egyezően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában