Frissen Vasból

2021.08.04. 17:30

Dobrádi Györgyre emlékezünk

Dobrádi György 1956–2021

VN

Kedden elbúcsúztatták a bozsoki templomban Dobrádi György díjugrató versenyzőt, edzőt, a Dobrádi Lovas Klub elnökét, aki súlyos autóbalesete és hosszú hónapokig tartó kóma után életének 65. évében hunyt el.

Dobrádi György 1956-ban Baracson született, gyermekkorát Kisszentmiklóson töltötte. Szülei gazdálkodók voltak, így ő is ezt az utat választotta. De már az általános iskolában megtanult harmonikázni, nagyon tehetséges volt abban is, és életét végigkísérte a zenélés is. Középiskolai tanulmányait Bábolnán végezte. A lótenyésztő szakma mellett kötelezte el magát és a lovassportba is bekapcsolódott.

Versenyzőként, később edzőként is elismerést vívott ki magának. Militaryban Nadap és Napsugár, díjugratásban Rudi (Sandro) nevű lovával ért el komoly sikereket. 1990-ben költözött Vas megyébe családjával, Cákon kezdett közös vállalkozást barátjával. Három év múlva alapította meg saját vállalkozását, a Dobrádi Lovas Klubot Bozsokon. Szakmai tudásának elismerését jelentette, hogy szerepelt az Argo című filmben, de kezdetektől közreműködött a Savaria Karneválon is.

Életét a lovassport mellett a családjának szentelte. Négy gyermek édesapja volt. Harmadik unokáját már nem ismerhette meg, mert tavaly, annak születése előtt súlyos autóbalesetet szenvedett és kómába került. Tíz hónapnyi kemény küzdelem után adta fel, 2021. július 12-én hunyt el.

Dobrádi Györgyöt augusztus 12-én Daruszentmiklóson, szülei nyughelyén kísérik utolsó útjára.

Vas Megyei Lovassport Egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában