Frissen Vasból

2021.08.20. 12:41

Dr. Székely János: Rajtunk múlik a nemzet jövőbeli élete – fotók

Szentmisével és az új kenyér megáldásával kezdődött az ünnep a Kálvária templomban, ahol dr. Székely János szombathelyi megyés püspök az Olaszfán született Ódor Annáról, a magyar Teréz anyáról is megemlékezett, aki Szent István örökségének hordozója volt akkor is, amikor Indiában missziós nővérként dolgozott. Kilenc iskolát, három hidat, két kórházat és utakat építtetett, mentőautókat szerzett Banglades környékén, és csipkeverést is tanított a nyomorúságos körülmények között élő embereknek.

Vas Népe

Fotó: Puskás Enikő

– Nem szavakkal kell szeretni, hanem tettekkel – ez az a szeretetnyelv, amit mindenki megért; rajtunk múlik a nemzet jövőbeli élete – hangsúlyozta a püspök. Ezután katonai tiszteletadás mellett felvonták az országzászlót a Szent István-szobornál. Az ünnepi műsorban közreműködött Prikazovics Ferenc, Szabó Róbert Endre, a Rózsabors Műhely, az ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttes, Szombathely Város Fúvószenekara.

László Győző alpolgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta: István király hazát és otthont teremtett a magyarságnak; az ezeréves örökség állandóságot és követendő példákat ad, felelősségünk van abban, hogy mit viszünk tovább.

Az ünnepség koszorúzással és az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred Díszalegységének tiszteletadásával zárult, megszegték és feldarabolták a megáldott kenyeret, és kis huszárok kínálták körbe a falatokat kosárkákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában