Frissen Vasból

2021.08.22. 21:00

Hármas balesetek, több kilométeres dugó, útátadó, őrségi mélyfúrás elnapolva – Ez történt a héten Vas megyében

Ezúttal is összegyűjtöttük az elmúlt hét fontosabb eseményeit. Ha lemaradt valamiről, most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: Horváth Istvánné

Újabb Vas megyei natúrparkot hoztak létre

Létrehozták a szőlőhegyekre mint kiemelt tájértékekre szerveződő Vasi-Hegyhát Natúrparkot – jelentette be az agrárminiszter hétfőn Budapesten. Az eseményen V. Németh Zsolt, a kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos arról szólt, hogy a natúrparki címet elnyerő vidék az ehhez szükséges pilléreknek – így többek között a természetvédelem, a turizmus fellendítése, a gazdaság fejlesztése és az identitás megerősítése – mind megfelel. A témáról bővebben ITT írtunk.

Három autó ütközött Táplánszentkereszt közelében

Hétfő reggel összeütközött három autó a 87-es főúton Táplánszentkereszt közelében. Egy személyautó balra, egy mellékútra szeretett volna bekanyarodni, de a szemből érkező forgalom miatt meg kellett állnia. A mögötte érkező három jármű szintén megállt, de a leghátul érkező Daewoo vezetője későn vette ezt észre és összetolta a sort. A balesetről ITT írtunk.

Fotó: Horváth Balázs

Hat kilométeres gigadugó alakult ki Szombathely határában

Kedden a reggeli órákban le kellett zárni az M86-os utat Szombathely határában, ahol egy 20kV-os áramkábel szakadt le az útra. A munkálatok miatt az M86-os út Szombathely és a vépi lehajtó között járhatatlan volt, a forgalmat a régi 86-os útra terelték. A lezárás miatt hatalmas dugó alakult ki a környéken, amelyről bővebben ITT olvashat.

 

Súlyos baleset – Három autó ütközött Körmendnél

Ugyancsak kedden egy BMW személyautó haladt Szentgotthárd felől Körmend felé a 8-as főúton, amikor Körmend határában a sofőr későn vette észre az előtte álló autókat a jelzőlámpás irányításnál. Hogy mi történt ezt követően, arról ITT írtunk részletesebben.

Fotó: Horváth Istvánné

Gálahangulatban zárult a folklórünnep Sárváron

A magyar népzene és táncok ünnepével zárultak a jubileumi nemzetközi folklórnapok tegnap Sárváron. A Nádasdy-vár udvarán – az idén 40 éves rendezvény bölcsőjében – az utolsó napon gálahangulatban léptek fel többek közt azok a helyi együttesek és tánccsoportok, amelyek nélkül nem jöhetett volna létre az ország legrégebb óta megtartott néptáncfesztiválja. Az eseményről ITT írtunk.

Fotó: Pajor András

Befejeződtek a 87-es főút Kőszeg–Rőtfalva országhatár közötti szakaszának kivitelezési munkái

Az elkészült beruházás, a megépült új nyomvonalú út a hozzá tartozó új határmetszési ponttal a 87. számú főutat köti össze az osztrák B61a jelű úttal. Tehermentesíti ezzel a meglévő szűk keresztmetszetű kőszegi határ­állomást és az ausztriai Rőtfalva (Rattersdorf) belterületi szakaszát. A sajtótájékoztató részleteiről ITT olvashat.

Fotó: Ohr Tibor

Egyelőre nem lesz új mélyfúrás az Őrségben – A MOL visszalépett, megszüntették az eljárást

A Vas Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztálya kedden kelt végzésével megszüntette a MOL Őrség Szénhidrogén Kft. Őriszentpéter határában tervezett szénhidrogén ipari mélyfúrás lemélyítésének előzetes vizsgálati eljárását. Úgy tűnik, egyelőre nem lesz új mélyfúrás az Őrségben, de a MOL számára fontos ez a lelőhely. A témával kapcsolatban ITT írtunk bővebben.

Fotó: VN-archív/Szendi Péter

Autós üldözés: fél Vas megyén keresztül ittasan menekült a rendőrök elől az autós

Két táblát is kidöntött menekülés közben, csak a 8. számú és 84. számú főutak kereszteződésében sikerült megállítani. A járművezetővel szemben most emeltek vádat.

Elutaztak Tokióba a magyar paraatléták

A magyar atléták négytagú versenyzői csoportjának tagja a szombathelyi Ekler Luca is, aki világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó sportolóként három számban is rajthoz áll majd Tokióban. Erről részletesebben ITT írtunk.

Fotó: Ekler Luca/Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában