Frissen Vasból

2021.09.15. 14:00

Komoly változást hozott a szennyvízrendszer kiépítése Acsádon

A település életében komoly változást hozott a szennyvízrendszer kiépítése, amely nagyon nagy beruházást jelentett.

VN

– Hosszú idő óta végre újra együtt ünnepelhetünk, létszámkorlátozás és különösebb óvintézkedések nélkül – mondta el Kranczné dr. Kovács Bernadett polgármester még szombaton a falunapi köszöntőjében. A polgármester elsőként megköszönte a magyar államnak és a Nemzeti Művelődési Intézetnek azt a támogatást, amiből a nap létrejöhetett. Rendhagyó volt a falunap abból a szempontból is, hogy az idén nemcsak Szanyi Miklósné Erzsike néni kényeztette a vendégeket finomabbnál finomabb ételekkel, hanem a kocsma főzőcsapata is – akik a meszleni főzőversenyen idén első helyezést értek el – igazi repertoárral készült.

A falunapon adták át az Acsád Községért Díjakat. Kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Varga Endréné körzeti ápoló és Vargáné Antal Judit védőnő vehette át a díjat. Acsád önkormányzata a díjjal elismerését és köszönetét fejezte ki Varga Endrénének a betegellátás területén végzett mintegy negyvenéves szakmai tevékenységéért, a járvány elleni védekezés és a védőoltási feladatok ellátása során végzett áldozatos munkájáért, Vargáné Antal Juditnak pedig a védőnői szolgálatban végzett harmincéves szakmai munkájáért. A díjátadó után az acsádi Mézeskalács Óvoda növendékeinek műsora, majd a helyi gyermekek Mary Poppins tánca csalt mosolyt az emberek arcára.

A rendezvényt megtisztelte Ágh Péter országgyűlési képviselő is, aki köszöntőjében összegezte a településen az utóbbi időszakban történt fejlesztéseket. – Acsád életében a közelmúltban komoly változást hozott a szennyvízrendszer kiépítése, amely nagyon nagy beruházást jelentett – hangsúlyozta Ágh Péter. – Emellett szintén kormányzati döntések révén, a Magyar falu program által ebben a ciklusban jutott forrás kisebb beszerzésekre, így orvosi és közterületi eszközökre. A faluprogram adott lehetőséget az önkormányzati közösségi tér, a faluház fejlesztésére. Újdonság a sportpark kialakítása is. Gratulálok polgármester asszonynak, hiszen nagy lendülettel dolgozik a faluért, amit korábban az óvoda felújítása is bizonyított. Közös munkánk célja a jövőben is Acsád fejlesztése.

A Nemzeti Művelődési Intézet több településen működő közművelődési asszisztensei közös bábelőadással készültek. A program zenével, tánccal, vidám gyerekjátékokkal folytatódott.

Kiemelt képen: Kranczné dr. Kovács Bernadett és Ágh Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában