Frissen Vasból

2021.09.24. 06:55

Nyugodt, napos, száraz időt ígér a péntek Vasban

Csapadék ma sem valószínű, tovább emelkedik a napi csúcshőmérséklet.

vaol.hu

Lassan mindenhol végeznek a szürettel. A nem túl meleg, ám annál esősebb időjárás meglátszik a cukorfokon, de a termés mennyisége nem lett rossz. A jég és a kártevők mellett a napsugaras ősz hiányát is megérezték a gazdák. Ez az év a hagyományosan vörösboros Kőszegen a fehérboroknak kedvezett, de azt mondják, ez nem nagy baj. Felvételünkön Kutasi Józsefné és Láng József.

Fotó: Unger Tamás

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint pénteken délnyugaton napos, fátyolfelhős időre számíthatunk. Az ország északkeleti kétharmadán ugyanakkor észak felől megnövekszik a felhőzet, és északkeleten zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik. 19 és 25 fok között alakul általában a hőmérséklet.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában