Frissen Vasból

2021.10.24. 07:00

Többen is csalni próbáltak: a hulladékszállítással trükköztek Kőszegen

A vádlottak az általuk készített hamis érvényesítő címkéket a közszolgáltatás  jogosulatlan igénybevételére használták fel.  

vaol.hu

Fotó: Pixabay

A Vas Megyei Főügyészség közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Kőszegi Járási Ügyészség két ügyben is vádat emelt hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt azzal a két férfival szemben, akik a vád szerint 2021 áprilisában, Kőszegen a hulladékszállítást végző cég által megküldött érvényesítő matricát meghamisították és a meghamisított matricákat további két-két hulladékgyűjtő edényre felhelyezték és így próbálták a szolgáltatást ezen edényekre is igénybe venni.

A vádirat szerint a vádlottak a hulladékgazdálkodási cég Kőszegen hulladékszállítást végző intézményével áltak szerződésben egy-egy darab 110 literes szemetes edényre és ennek alapján fizették a közszolgáltatási díjat.

A szolgáltató a szerződésnek megfelelően egy-egy darab egyedi sorszámú érvényesítő matricát postázott ki a vádlottaknak, akik ezt egy-egy darab 110 literes edényre voltak jogosultak felragasztani.

A vádlottak az érvényesítő matricáról másolatot készítettek, majd a hamis matricákat egyikük további kettő 110 literes szemétgyűjtő edényre, másikuk további kettő 120 literes kukára ragasztotta fel és ezeket is kihelyezték az ingatlanuk elé, azért hogy a szolgáltató kiürítse őket.

A vonatkozó jogi szabályozás alapján a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást végző gazdasági társaság által kiállított egyedi sorszámmal ellátott érvényesítő címke magánokiratnak minősül.

A vádlottak az általuk készített hamis érvényesítő címkéket a közszolgáltatás jogosulatlan igénybevételére használták fel.

A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Kőszegi Járásbíróság fog dönteni.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában