Frissen Vasból

2021.11.25. 10:41

Hatszázötvenezer forintba került a szombathelyi kabalaállat

Bruttó 650 ezer forintba került Ludovicus elkészítése – Illés Károly frakcióvezető kérdésére válaszolt Nemény András polgármester a csütörtöki közgyűlésen.

VN

Fotó: szombathely.hu

A polgármester hozzátette, a Mesebolt Bábszínházban tavaly készült el Ludovicus, így a bábszínházat is segítették. Arra a polgármester nem adott választ, hogy mennyiért lép fel az adventi vásárban a jelmezt magára öltő személy. Erről már a Vas Népe is kérdezte egyébként a városháza kommunikációs vezetőjét, ám máig nem kaptunk választ.

Nemény András szerint egyébként csak a „fanyalgó” újságíróknak nem tetszik Ludovicus, a gyerekek körében kedvelt a figura.

Korábban lapunk is foglalkozott a témával. Ismeretes, a vaol.hu oldalon szavazáson mondtak véleményt az olvasók. A legnagyobb arányban – 38 százalék – azok voltak, akik a nagyon kínos véleményt osztották. A válaszadók mindössze 23 százaléka jelölte meg azt a rubrikát, mely szerint nagyon tetszik, biztosan ott leszek az első Ludovicus-koncerten. 18 százalék voksolt a már értem, miért nem haladnak az útfelújítások Szombathelyen válaszra, míg 15 százalék az érdekes, de azért majd megnézem közelebbről választ „húzta be”.

A témával a polgármester által támogatott egyik baloldali portál is foglalkozott. A hírportál ugyancsak szavazáson kérte az olvasók véleményét. A válaszadók 27 százaléka ott úgy nyilatkozott: nem tetszik, míg 24 százalékuk az Egyáltalán, minek kabala? választ jelölte meg. Mindössze a voksolók 24 százalékának tetszett Ludovicus a baloldalhoz köthető portálon.

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ludovicus-borzalmas-vagy-szeretni-valo-kabalafigura-olvasoinkat-kerdeztuk-5486438/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában