Frissen Vasból

2021.11.02. 20:50

Vélemények és tévedések mögé bújnak Ungár propagandistái?

Értesüléseink szerint november első felében két ügyben is ismeretlen tettes ellen, rágalmazás vétsége miatt indított ügyben kell bíróság elé állnia az Ungár Péter budai milliárdos érdekeltségébe tartozó portál főszerkesztőjének.

Vas Népe

20211014 Szombathely Szombathelyi Törvényszék, bíróság épülete Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Az egyik rágalmazási ügyben a Veszprémi Törvényszéken november 4-én várható a következő tárgyalás – azt dr. Szendrő-Németh Tamás civil blogger indította.

Korábban az ügy kapcsán arról írtunk: Ungár hazugságportálján a lejáratás receptje: vélemények és tévedések.

„Azon kijelentés, hogy magánvádló (Szendrő-Németh Tamás – a szerk.) Kresz-szabálysértést követett el valótlannak bizonyuló becsület csorbítására alkalmas tényállítás” – idézett akkor az elsőfokú bírósági ítéletből a blogger. Azonban az indokolás szerint a főszerkesztő által megkérdezett szakértő tévedett, amikor úgy nyilatkozott, hogy tilos kerékpárral behajtani a Dozmati víztározó töltésére. A szakértő tévedése pedig a főszerkesztő büntethetőséget kizárta – mutatott rá akkor Szendrő, aki fellebbezett.

A Veszprémi Törvényszék sajtószóvivője a másodfokú tárgyalás után ígért lapunknak tájékoztatást.

Egy cég is feljelentést tett – a Szombathelyi Törvényszéken lesz a tárgyalás

A másik, ugyancsak rágalmazási ügyben a Szombathelyi Törvényszéken november 11-ére tűzték ki a következő tárgyalási időpontot. Megtudtuk: egy kft. sértett rágalmazás vétsége miatt élt feljelentéssel, mert egy internetes oldalon 2020. szeptember 12-én olyan tartalmú cikk jelent meg, amelyben ismeretlen elkövető arról számolt be, hogy a sértett képviseletében eljáró személyek („vállalkozók”) gyorsan összetéptek minden korábban neki adott papírt, és fenyegetni kezdték, sőt, rá is ijesztettek, majdnem tettlegességig fajult a dolog. A sértett úgy nyilatkozott, hogy a fenti cikk következtében több alkalommal is visszamondták a sértettől megrendelt és a sértett által elvállalt munkákat, így őt e cselekmény miatt vagyoni hátrány érte – minderről a Szombathelyi Törvényszék sajtószóvivőjétől kaptunk tájékoztatást.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság nyomoz egy harmadik ügyben

Egy harmadik ügyben pedig a Szombathelyi Rendőrkapitányság nyomoz, miután a nyomozást személyes adattal visszaélés vétsége miatt elrendelte a Szombathelyi Járási Ügyészség. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás nem történt – ezt az ügyészség szóvivőjétől tudtuk meg.

Értesüléseink szerint az érintettek ennél az ügynél rágalmazás vétsége miatt tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen egy az ugytudjuk.hu nyomtatott kiadványában megjelent cikk miatt.

Korábban is többször foglalkoztunk az ugytudjuk.hu szerkesztőségének bírósági ügyeivel. Ismeretes, az Ungár érdekeltségébe tartozó portál úgy bújt ki több helyreigazítási perben a helyesbítés közlése alól, hogy véleménynyilvánításra hivatkoztak, annak ellenére, hogy ezt a cikkeikben nem tüntették fel. A portált Czeglédy Csaba ügyvédi irodája ingyenesen képviselte ezekben az ügyekben.

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ungar-velemenyportalja-csak-a-magaet-mondja-az-igazsag-nem-szamit-4621015/

 

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ungartol-megkerdeztek-koztiszteletben-allo-szemelyek-lejaratasara-tartja-e-fent-a-lapjat-4840162/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában