Frissen Vasból

2021.12.03. 14:36

Czeglédy Csaba pert vesztett

Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes közösségi oldalán jelentette be: pert nyert Czeglédy Csaba, Szombathely független önkormányzati képviselője, a baloldali összefogás országgyűlési képviselőjelöltje ellen.

Vas Népe

Budapest, 2019. május 7. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselõ, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti (EP-) képviselõjelöltje a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ülésén a Nemzeti Választási Iroda (NVI) Alkotmány utcai székházában 2019. május 7-én. Az NVB nem függesztette fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Dömötör Csaba bejegyzésében emlékezetet: a pert Czeglédy Csaba indította, mert sérelmezte, hogy egy tévéműsorban arról beszélt, hogy diákok és nyugdíjasok megkárosításával gyanúsítják. – A Kúria ítéletében megerősítette, hogy amit mondtam, megfelel a valóságnak. Kiemelte azt is, hogy tudomása van arról, hogy Czeglédy Csaba cége, a Human Operator Zrt. felszámolás alá került, ezért a bérek ezen okból sem lettek kifizetve, azaz Czeglédy Csaba kárt okozott a diákoknak és a nyugdíjasoknak. Fontos körülmény, hogy a kormány és az Országgyűlés döntése nyomán már kártalanításra is sor került – fogalmazott az államtitkár. Hozzátette: az sem mellékes, hogy 2017-ben Czeglédy Csabát költségvetési csalás elkövetésével meggyanúsították, ezért kényszerintézkedésként börtönbe is került. Büntetőeljárása jelenleg is folyamatban van a Kecskeméti Törvényszéken.

Dömötör Csaba ezután arról ír, hogy a baloldal, amely magát a „Tiszták koalíciójának” nevezi, ezek után őt indítja egyéni képviselőjelöltként Szombathelyen a tavaszi országgyűlési választásokon. – Adóbűnözőkkel a tiszta közéletért, Gyurcsány Ferenc árnyékában és választási listáján… Mit is mondhatnánk erre? Magyarország ennél jobb baloldalt érdemel” – áll a bejegyzés végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában