Frissen Vasból

2021.12.02. 19:56

Hamis vízumot ígért az USA-ba, de a férfi az átvett pénzt magára költötte – A Szombathelyi Törvényszék dönt

A 31 éves férfi korábban túlnyomórészt csalások miatt volt elítélve, de a pénzt felajánló nő is bajba kerülhet.

kisalfold.hu

A vádirat szerint a külföldön élő magyar nő 2018 októberében egy Vas megyei panzióban megismerkedett egy férfival, akinek elmondta, hogy az USA-ban szeretne letelepedni, de nincs zöldkártyája, munkavállalási vízuma és munkahelye. A vádirat szerint a férfi két alkalommal összesen 1270 eurót vett át a nőtől azzal az ígérettel, hogy a vesztegetési pénzért cserébe a Belügyminisztériumban dolgozó ismerőse mind a vízumszerzésben, mind a megfelelő munkahely biztosításában gyorsított ügyintézés mellett segíteni fog. A valóságban azonban a férfinak nem volt ilyen kapcsolata, az átvett korrupciós pénzt nem is akarta továbbadni senkinek, azt saját kiadásaira fordította – írja a kisalfold.hu.

Dr. Keresztes Imre főügyész tájékoztatása szerint, a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő férfi visszaesőként követte el a cselekményt, a 31 éves férfi korábban túlnyomórészt csalások miatt volt elítélve.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje a hivatalos kapcsolatára alaptalanul hivatkozó vádlottat letöltendő fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra és – a gazdagodása erejéig – vagyonelkobzásra, továbbá rendelje el a korábban kiszabott 2 év próbaidőre felfüggesztett 10 hónap fogházbüntetésének végrehajtását.

A segítség hamis ígéretével becsapott nő esetében az ügyészség – a feljelentésére és a beismerő vallomására tekintettel – a megrovás intézkedés alkalmazását indítványozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában