Hétösszegző

2022.04.17. 18:00

Filmforgatás Szombathelyen, pókokat mentettek a tűzből, legyőzte a Falco a Körmendet, túrázót mentettek Bozsok közelében - Ez történt a múlt héten

Ezúttal is összegyűjtöttük a hét fontosabb eseményeit. Ha lemaradt valamiről, most pótolhatja.

vaol.hu

Forrás: Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület

Filmforgatás a szombathelyi Szalézi-templomban: a temetést vették fel:

A Szalézi-templomban Brenner János temetésének jeleneteit vették fel a készülő, Legyetek szeretettel! című filmsorozathoz. Már szombaton délelőtt fél tíz körül gyülekeztek a statiszták a Szalézi-templom előtt. Mindenki korhű ruhát öltött: a férfiak hófehér ingben, nyakkendőben és sötét öltönyben érkeztek. A hölgyeknek nagyobb volt a mozgástere, voltak, akik fekete dzsörzéruhában jöttek, mások fehér blúzt, sötét aljat és hosszú szövetkabátot vettek. Fekete gyászkendő, svájci­sapka, kis kalap volt a jellemző viselet, csakúgy mint 1957. december 18-án, amikor a brutális kegyetlenséggel meg- gyilkolt káplán, Brenner János temetését tartották. Ennek körülményeiről a filmrendező, Szilágyi Andor ezt mondta: – A szertartás időpontját nem lehetett közzétenni, de mindenki tudott róla, a hír szájról szájra terjedt. Egy órakor kezdődött volna a temetés, ehhez képest csak délután 4 óra körül tudta elmondani a gyászbeszédet Kovács Sándor, az akkori püspök. A rendőrség ugyanis arra bazírozott, hogy eltolja, esetleg megakadályozza a méltó megemlékezést, de ahelyett, hogy eloszlott volna a tömeg, egyre többen lettek, a környező utcák is mind megteltek gyászolókkal.

Pókokat is kimentettek a tűzoltók a szombathelyi lakástűzből - fotók:

Kedden a déli órákban tűz keletkezett Szombathelyen a Szigligeti Ede utca és a Táncsics Mihály utca kereszteződésében lévő egyik házban. Az egyik szoba gyulladt ki, amikor a házban nem tartózkodott senki. Információink szerint valószínűleg az egyik elektromos hosszabbító gyulladhatott ki, emiatt kapott lángra a szoba berendezése. Az eset során nem sérült meg senki. A tűzoltók a hatalmas füstből és a tűzből több nagy méretű pókot is kimentettek, szerencsére az állatoknak sem esett baja. 

Falco - Körmend: A szombathelyiek hamar eldöntötték a vasi rangadót:

A férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság köszépszakaszának felsőházi vasi csúcsrangadóján legyőzte a Falco a Körmendet. Az utóbbi években nem győzni járt a Körmend Szombathelyre. A remek Rába-parti széria azonban azt sugallta, hogy nagyon keményen meg kell küzdenie a Falcónak sorozatban 13. bajnoki győzelméért. Márciusban múlt három éve, hogy utoljára nyerni tudtak a piros-feketék az Aréna Savariában.

Túrázót mentettek ki a bajból a tűzoltók Bozsok közelében:

Bajba jutott túrázón segítettek a tűzoltók Bozsok közelében, az Írottkő-szikla környékén. A kiránduló annyira kimerült, hogy egyedül nem tudott lejönni a hegyről. Így a kőszegi önkormányzati, valamint a bozsoki, a kőszegszerdahelyi és a kőszegdoroszlói önkéntes tűzoltók közreműködésével hordágyon hozták le, majd átadták a mentőknek - írja hivatalos oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában