Ilyen volt 2022

2022.12.22. 11:30

Csepregi gyermekhalál, vasi család genetikai csodája, kutyák pusztítottak - Népszerű cikkeink februárból

vaol.hu

Arról már beszámoltunk, hogy melyek voltak azok az események januárban, amelyek leginkább érdekelték olvasóinkat. A 2022-es év múltidéző sorozatát a februári történésekkel folytatjuk. Lássuk a második hónapot:

Helyi kék hírek

Holtan találtak egy kisgyermeket Csepregen

2022-es év februárja egy borzasztó tragédiával indult, ami az egész ország figyelmét Vas megyére összpontosította, ugyanis holtan találtak egy kisgyermeket Csepregen. Az elsődleges információk szerint a csepregi házban holtan talált 2,5 éves kisgyermek apja önkezével akart véget vetni életének. Az apa az öngyilkossági kísérletet túlélte, a mentők kórházba vitték. A házban egy ötgyermekes család lakott, a helyszínre a rendőrök mellett igazságügyi orvosszakértő is érkezett. Kérdésünkre több utcabeli is elmondta, hogy milyennek ismerték meg a családot. A szörnyű tragédia pontos részletei csak később derültek ki, erről ITT írtunk.

 

Helyi közélet

Egy táplánszentkereszti família genetikai csodája

A drámai eset után érkezzen egy igazán megható és érdekes történet, ami nagy kedvence volt olvasóinknak a februárban. Egy táplánszentkereszti család genetikai csodájáról írtunk, ugyanis a lánytestvéreknél egypetéjű lányikrek születtek. Ritkaság, hogy mindkét ágon egypetéjű ikrek születtek, de az is kétségtelen, hogy volt rá esély, mert a felmenők között már nem is egy iker volt. Meglátogattuk a családot az anyukákat, apukákat az örömökről, nehézségekről kérdeztük.

Nekicsapta a szekrénynek az ovis kislányt - Csoporttársa bántalmazott egy gyereket az egyik szombathelyi óvodában

Szintén gyerekekről szóló történettel folytatjuk összeállításunk, de sajnos az előzővel ellentétben ez már nem éppen pozitív. Egy olvasónk, Antal Csaba kereste fel szerkesztőségünket panaszával. A férfi egy négyéves kislány édesapja, a gyermek az egyik szombathelyi óvodába jár. A szülők a közelmúltban egy másik csoportba kérték a gyermek átvételét, miután az egyik csoporttársa bántalmazta. Azt állította, hogy törékeny kislányát annak egyik csoporttársa, egy sajátos nevelési igényű (SNI) ötéves kisfiú „nekicsapta” az óvodai szekrénynek. A fenntartó szerint az óvodában nem történt rendkívüli esemény.

Vajdahunyad lett az idei böllérfesztivál győztese, a legjobb böllért Gersekarát adta

Sok olvasónk érdeklődését mozgatta meg a nagyszabású gasztronómiai fesztivál, amelynek Győrvár adott otthont. Február 5-én délelőtt tíz óra körül érkeztünk a vasi településre, Vasvártól egy kisebb konvojjal haladtunk. Mindenki ugyanoda tartott, Magyarország egyik legnagyobb - ha nem a legnagyobb - böllérfesztiváljára. Gyorsan gyűlt a tömeg, dél körül szinte már egy tűt sem lehetett leejteni. Mindenféle finomságot lehetett kapni, ami szem szájnak ingere, még a szökőkút is pálinkából volt. És ez nem túlzás. 

Az idei - minden eddiginél nagyobb - böllérverseny első díját Vajdahunyad nyerte, második lett Oszkó, a harmadik Nemeskeresztúr. A közönségdíjat Egyházashetye kapta, a zsűri különdíját pedig Óbecse. A legjobb böllért Gersekarát adta Azanger János személyében.  

Videó

Népes szarvasrudlit videóztak le Vas megyében

Nagyon népszerű volt a videó, amit a megyehatár még Vas megyei oldalán készítettek. A felvételen egy népes rudli látható: a szarvascsorda egy része átrohant az úttesten és a másik oldalon szinte "lefolytak" az útról, míg néhány állat a szántóföldön hirtelen nem is tudta merre szaladjon. Szerencsére az autósok lassítottak, megvárták, míg a szarvasok tovairamodnak. Videó a linkre kattintva nézhető meg!

Olvasói panasz

Harci kutyák pusztítottak az egyik pankaszi portán: négy jerkét végeztek ki

Népszerű volt a februári cikkeink közül egy olvasói panasz. Történ ugyanis, hogy harci kutyák pusztítottak az egyik pankaszi portán, akik négy jerkét végeztek ki. Az állatok egy ideje gondosan kiépített kerítés mögött éltek, nagy területen, közvetlenül Horváth Richárd szülői háza mögött. Volt idő, amikor szabadon legelhettek, de a gazda úgy gondolta, jobb az óvatosság. Elmondása szerint korábban tyúkok, libák és nyulak is a vérszomjas kutyák áldozatául estek. Nem csak az ő állatai, másoké is.

– A szomszéd hívott fel, hogy a kutyák ismét akcióba lendültek, menjek azonnal. Sajnos már nem tudtam segíteni. Mind a négy juhom elpusztult – mondta lapunknak februárban Richárd. 

A rendőrség kiment Richárdékhoz, felvette az adatokat, majd megtette a szabálysértési feljelentést. Mivel egy állatról volt szó, az eset nem érte el a bűncselekmény kategóriát.

Háború

Tankokat szállító kamionok lépték át az osztrák-magyar határt Kőszegnél

Éppen még csak talpra állni készült a világ a koronavírus-járvány okozta a nehézségekből, amikor egy másik megrázó esemény történt, ugyanis kitört a háború Oroszország és Ukrajna közt. Mindenki pontosan tisztában volt vele már akkor, hogy ez mekkora horderejű lépés, de azt már nem mindenki gondolta, hogy ez egészen napjainkig is eltart. A hír másnapján Vas megyében több helyen már tankokat szállító teherautókat fotóztak olvasóink. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában