Ilyen volt 2022

2022.12.31. 11:26

Hármasikrek születtek Szombathelyen, Prima-díjasok, halálos baleset, vádemelések - Ez történt novemberben

vaol.hu

145 km/órával száguldott a GYSEV vonata Ausztriában, a balesetben egy utas meghalt - Vádemelés

Mint arról portálunkon is beszámoltunk, halálos áldozattal járó vasúti baleset történt idén május 9-én, amikor a GYSEV-Raaberbahn egyik vonatszerelvénye siklott ki az Alsó-ausztriai Münchendorf település mellett. Az ügyészség a szakértői vizsgálatok után vádat emelt a mozdonyvezető ellen. 

Előzésből halálos baleset a 84-es főúton, ítélet született a vétkes sofőr ellen

A Sárvári Járásbíróság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt 1 év 1 hónap fogházra és 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlott 2020. december 7-én egy járműszerelvénnyel szabálytalanul előzött és összeütközött a szembejövő Forddal. A Ford vezetője a helyszínen elhalálozott, utasának maradandó fogyatékossága keletkezett. Az ítélet nem jogerős.

Ketten meghaltak egy balesetben Gyöngyösfalu közelében

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt a 87-es főúton Gyöngyösfalu közelében, a település határától nem messze, Szombathely irányában. Két kisteherautó ütközött össze frontálisan, az ütközés után az egyik jármű az árokba borult, a másik pedig keresztbefordult az úton. 

A balesetben mindkét jármű vezetője a helyszínen életét vesztette, az egyik jármű utasa pedig súlyosan megsérült. Mindhárom ember beszorult a roncsokba, a szombathelyi tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki őket.

Gólyahír: Zénó, Zoé, Zara - Hármas ikrek is születtek Szombathelyen

Az anyakönyvi hírek között beszámoltunk arról, hogy novemberben hármasikrek születtek Szombathelyen.

Tiltakozás a büki gyár előtt - a cég is reagált

Elég a szagból, zajból és a talajvíz kiszipolyozásából, a környezetkárosításból! – hangsúlyozták az állateledelgyár bejáratánál megtartott tiltakozás résztvevői. A cég is reagált.

Kiválóságok a Prima Gálán - Átadták a díjakat a Weöres Sándor Színházban

A 17. Vas Megyei Prima Gálát a Weöres Sándor Színházban rendezte meg novemberben a VOSZ Vas Megyei Szervezete.

Hárman kaptak a 2022. év Megyei Vállalkozója díjat: Bognár Zoltán építészmérnök (a díjat fia, Bognár Balázs vette át), Kovács András kertészmérnök és Mercs Péter élelmiszeripari mérnök. A 2022. év Megyei Környezetvédelmi Vállalkozója Lenkei-Faragó Gyula mérnök, a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat Csollányné Horváth Krisztina, a Fekete István Állatvédő egyesület vezetője kapta. A VOSZ országos Év Vállalkozója díj nyertese Horváth László ügyvezető, akit itt köszöntöttek a színpadon, a díjat majd Budapesten vette át.

Elképesztő pusztítás: több mint száz fát vágtak ki Szombathelyen

Megdöbbentő felvételeket készítettek civilek: a Parkerdő lakópark mellett a múlt hétig már több mint száz fát vágtak ki annál a beruházásnál, aminek terveit a baloldali városvezetés is megismerhette, mielőtt frakciójuk egy éve jóváhagyta az önkormányzati ingatlancsomag eladását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában