Összefogásra fel!

2023.02.10. 12:50

Kabátot, takarót, termoszt gyűjt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

Gyűjtést indít a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a törökországi földrengés károsultjainak.

Cseh-Egyed Bernadett

Tuczainé Régvári Marietta

Forrás: VN-archív

Fotó: Szendi Péter

Tuczainé Régvári Marietta igazgató elmondta: felvették a kapcsolatot a török-magyar nagykövetséggel Budapesten. A következő tájékoztatást kapták: mivel nagyon hideg van és sokaknak még sátor sem jut a feje fölé, elsősorban meleg kabátra, takaróra, sálra, sapkára, kesztyűre van szükség. Gyűjtenek továbbá esőkabátot és a gyermekholmit a tápszeren és a pelenkán át a hálózsákig, ruháig. Nagy konténerekbe főzik a teát, ennek kiadagolásához termoszokat várnak.  

Ahhoz, hogy az adományok minél előbb célba érhessenek, fontos, hogy egy zsákba csak egyféle ruhanemű - például csak kesztyű, vagy csak sál - kerüljön, majd jól látható módon fel kell címkézni a csomagokat úgy, hogy maradjon hely a török fordításnak is.  

A plébániákon, óvodákban, iskolákban, munkahelyi közösségekben összegyűlt adományért elmennek karitászos autóval, de Szombathelyen, a szervezet Hollán Ernő utcai központjában is átveszik a felajánlásokat.  

Mint ismeretes, több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét hétfő hajnalban. A halálos áldozatok száma meghaladja a húszezret, 75 ezernél is több a sérült és még több ezren lehetnek a romok alatt. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában