Szavaztak a képviselők

2023.02.15. 15:15

Térítési díjak is napirenden a kőszegi képviselő-testületi ülésen - Utoljára tavaly augusztusban emeltek

Térítési díjakról és a 2023-2024. évi vagyongazdálkodási koncepcióról is szavaztak a képviselők szerdán a kőszegi városháza tanácskozó termében.

Tóth Kata

Terplán Zoltán alpolgármester és Básthy Béla polgármester

Forrás: VN-archív

Fotó: Unger Tamás

A személyes gondoskodást nyújtó intézmények térítési díjainak megállapítása a fenntartó feladata. Az intézményi térítési díjakat utoljára 2022 augusztusában emelték, azóta a tervezett működési költségek is jóval magasabbak lettek, ami újabb emelést indokol, ismertette Raposa Helga intézményvezető. Április 1-jétől emelkednek a Kőszegi Szociális Gondozási Központ 2023. évi térítési díjai – elsőként erről szavaztak a képviselők. Az idősek otthonában 5000 forint, étkezés nélkül 4000 forint lesz a napidíj, a hajléktalanok átmeneti szállásán 1500 forint. Az Idősek Klubja szolgáltatásaiért továbbra sem kell személyi térítési díjat fizetni.

Másodikként a bölcsőde személyi térítési díjairól döntöttek: a Kincses sziget bölcsődében és a Horvátzsidányi Tücsök Bölcsődében az idei évre ezt 0 forintban határozták meg – azaz a szülőknek nem kell külön fizetniük az étkezési díj mellett a gondozásért. A bölcsődében, egyes nevelési-oktatási intézményekben és a gondozási központban a JustFood Kft. biztosítja az étkeztetést – a rezsikulcs 87 százalékról 100 százalékra való emelését javasolták, ami csak az önkormányzat számára jelent többletkötelezettséget, a családoknak nem. 

A szerződést e szerint módosítják. Elfogadta a testület a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal ez évi költségvetését – három fővel csökken a hivatal létszáma. Ingatlan belterületbe vonásáról is szavaztak. Napirendre került az óvodai beíratás időpontja, az óvodai felvételi körzetek és az óvodák nyitvatartása a 2023/2024. nevelési évre vonatkozóan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában