Összegzés

2023.03.12. 20:00

Két halálos baleset 24 órán belül, hegyfalui szemétügy, nőnapi virágosszekér - Ez történt a héten Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Halálos baleset Vas vármegyében - Ismét a vétlen halt meg Körmendnél - helyszíni fotók

24 órán belül a második halálos kimenetelű közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök a 86-os úton Vas vármegyében pénteken, ezúttal Körmend közelében ütközött össze egy teherautó és egy személyautó. A nyomok alapján az esőben egy osztrák rendszámú Scania kamion haladt Szombathely felől Körmend irányába, amikor a sofőr valószínűleg túl nagy sebességgel haladt az 50km/h-s korlátozású útszakaszon az M80-as út körforgalma előtt, ezért a pótkocsi kisodródott az erősen jobbra ívelő kanyarban, majd összeütközött a szemből érkező magyar rendszámú Opel Corsa személyautóval.

Szemét nem volt, ára van - Többször is hegyfalui elhunytnak számlázott a kukás cég

Kell-e fizetni szemétszállítási díjat, ha az ingatlan üres? – tettük fel a kérdést pár héttel ezelőtt az illetékes cégeknek egy olvasónk kérésére. Ezúttal az egyik vasi településen egy már elhunyt lakó kapott csekket a szemétszállítási díjról. Az érintett hozzátartozóktól megtudtuk: a pár hónapja elhunyt idős asszonyt három évig kezelték Hegyfalun, a szemétszállításért felelős cég – a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. – pedig tájékoztatást kapott az önkormányzattól, hogy az épületet senki nem lakja. Így a díjat nem számlázták. Az ügy azonban váratlan fordulatot vett, amikor az érintett személy meghalt.

Halálos motorbaleset - Kamionnal ütközött két motor Nádasdnál - fotók

Csütörtökön délután egy horvát rendszámú Mercedes kamion haladt a 86-os főúton Zalalövő felé, amikor Nádasd közelében a kamion eddig ismeretlen okból áttért a szembejövő sávba, ahol összeütközött két szemből érkező Yamaha motorkerékpárral. Az egyik motoros olyan súlyosan megsérült, hogy a megmentésére nem volt esély, a helyszínen életét vesztette. 

Szekérnyi virágot osztottak szét a hölgyeknek Sorkikápolnán - videó, fotók

Szekérnyi virágot osztottak szét kedden, hogy megtiszteljék a hölgyeket a helyi hagyomány szerint, immár negyedik éve. 91 címre 116 cserép növényt vittek, örömet és meglepetést okozva – bár a lányok, asszonyok már várták is, hiszen megszokták a köszöntőt, de idén előbb, a nőnap előestéjén kopogtattak be hozzájuk. Fotógaléria és videó az alábbi linken!

Távozik a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója

Koós Melinda, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója személyes okokra hivatkozva távozik a társaság éléről – mindezt Koós Melinda erősítette meg lapunk megkeresésére.

Fellélegezhet egy városrész: átadták a Jáki és Körmendi út közti új utcát

Átadták a forgalomnak a Jáki és Körmendi utat összekötő Szent Quirinus utcát pénteken. Sokan várták ezt, mostantól könnyebb lesz a temetőt is megközelíteni.

Bárki mehetne helyesírási tanácsért a csörötneki Pénzes Panna Flórához - Implom-díjas lett

Az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny döntőjén technikumi kategóriában I. helyezést, a legjobb feladatlap díját és abszolút 1. helyezést ért el Pénzes Panna Flóra, aki ezzel a 2022/2023-as tanév Implom-díjasa lett. A szakképző iskolai kategóriában országos 4. lett Pék László. A szentgotthárdi VMSzC III. Béla Technikum és Kollégium büszke diákjaira.

Nyitás előtt a szombathelyi Kresz park - fotók

Igazi gyerekparadicsom jött létre a víztorony környékén kormányzati forrásnak köszönhetően. Sátory Károly, a körzet önkormányzati képviselője örömmel mutatta meg a Kresz parkban történt fejlesztéseket.

Nagyrákoson jártunk: él a falu az Őrségben Isten segedelmével - Baby boom, mozzarella és almaszirom

Németh Istvánné Baksa Eszter huszonötödik éve Nagyrákos polgármestere. A 280 lelket számláló falu ügyes-bajos dolgait intézi, pályázatokat bonyolít le. Kétkezi munkával is segít, ottjártunkkor éppen az első világháborús emlékmű környezetét tette rendbe negyedmagával a faluközpontban. 

Teljes a döbbenet: két hektárról tűntek el a fák Szombathelyen

Még ma is döbbenten nézik az üressé vált Homok úti területet a környéken élők: több, mint két hektáron vágtak ki fákat, hogy társasházak épülhessenek. Illés Károly frakcióvezető javaslatára a szombathelyi közgyűlés márciusban tárgyalhatja, milyen szankciókkal lesz sújtható a favédelmi terv be nem tartása.

Mi történhetett? - Ötéves bécsi gyermek halt meg a locsmándi termálfürdőben

Tragikus baleset történt a hétvégén Locsmándon (Lutzmannsburg): az eddigi adatok szerint egy ötéves bécsi kislány halt meg az egyik medencében. Azonnal a bécsi kórházba szállították, de az életét nem lehetett megmenteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában