Hagyomány

2023.04.10. 10:15

Bogarakról és pocsolyákról - Gryllus Vilmos adott húsvéti koncertet Pityerszeren - fotók

Hagyományos húsvétváró programot tartott Szalafőn az Őrségi Népi Műemlékegyüttesnél az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság. A nagyszombati rendezvény a népszerű előadó, kétszeres Kossuth-díjas zenész, Gryllus Vilmos koncertjével indult a rendezvénysátorban, amely a szakadó eső ellenére is megtelt.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Eleinte még csak szemerkélt, majd rendesen belekezdett az eső, de ez nem szegte kedvét a látogatóknak. Az Őrségi Népi Műemlékegyütteshez sorban érkeztek az autók, de sokan jöttek gyalogszerrel és kerékpárral is a húsvétváró programra. Gusztusos standoknál kínálták portékáikat a kézműves vásár árusai, de első körben a legtöbben a rendezvénysátor felé vették az irányt, ahol Gryllus Vilmos adott remek hangulatú koncertet. 

A népszerű előadó dalainak nagy része a természetről szólt: a madarakról, a bogarakról, az esőről meg a pocsolyáról, a kirándulásról meg a biciklizésről.

A szomszédos pajtában kézműveskedni lehetett, a műemlékegyüttesnél tárlatvezetéseket tartottak, és nem maradt el a 8 kilométeres húsvétváró gyalogtúra sem, amely során a résztvevők a Pityerszer környéki erdőket ismerhették meg. Az érdeklődők megcsodálhatták a sokszínű Szalafői Őserdő erdőrezervátumot és a pityerszeri európai bölényeket is. 

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság húsvétváró rendezvényére nemcsak helyből és a környékről érkeztek, hanem az ország minden tájáról, hiszen az ünnepi hosszú hétvégét sokan töltötték az Őrségben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában