Összegzés

2023.05.22. 07:00

Fejlemények a gersekaráti ügyben, benzinkúton lángolt a kisteherautó, luxusautók a városházán - Ez történ a múlt héten

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Forrás: vaol.hu

Gersekaráti emberölés: keresztlánya máig nem dolgozta fel a tragédiát

Tanú-kihallgatásokkal folytatódott a gersekaráti emberölési ügyben zajló büntetőeljárás a Szombathelyi Törvényszéken szerdán. A vádirat szerint N. Zs. nyereségvágyból bántalmazta, majd megölte a 84 éves, egyedül élő Jolán nénit 1996-ban. A vádlott akkor mindössze 20 esztendős volt.

 

Benzinkúton gyulladt ki egy kisteherautó Szombathelyen - helyszíni fotók

Csütörtök reggel egy horvát rendszámú kisteherautó állt meg Szombathelyen, a Zanati út végén lévő benzinkúton. A sofőr információink szerint bement az üzletbe egy kávét inni, eközben pedig kigyulladt a leállított teherautó. Azonnal hívták a tűzoltókat, akik három járművel érkeztek a helyszínre és két vízsugárral, illetve egy habsugárral eloltották az akkor már szinte teljes terjedelmében égő járművet. 

 

A Mustang után 30 milliós terepjáró a szombathelyi városháza parkolójában

Több fotót is kaptunk, érdemes lenne ismét megnéznünk a szombathelyi városháza parkolóját: egy pár éves BMW X5 M50i típusú és egy Volvo terepjáró is felkeltette érdeklődésünket.

 

Videó - Így kelt át egy nagyobb vaddisznókonda az egyik szombathelyi útkereszteződésen az este

A felvételen az látszik, ahogy egy vaddisznókonda kel át éppen a szombathelyi Gagarin utca és a Bartók Béla körút kereszteződésénél, ami egyébként nappal egy kifejezetten forgalmas útvonalnak számít. A videón nagyjából 10-14 tagú csorda látható, aminek a többsége még malac, de kifejlett példányok is voltak köztük. 

 

Halálos baleset Sárvárnál - Műszaki hiba történt, a bíróság felmentette az autó vezetőjét

A Sárvári Járásbíróság bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben.

 

A Szombathely-Kőszeg között tervezett négysávos útról posztolt Hende Csaba

Látszólag összehangoltan indította a hetet a helyi baloldali média: úgy tudták, megtorpant a Szombathely és Kőszeg közötti kétszer kétsávos út és a szombathelyi elkerülő előkészítése. A Magyar Közlönyben múlt pénteken megjelent általános szövegű kormányhatározatra hivatkozva kezdték hergelni a Vas megyeieket. 

 

Félelmetes volt a Rába Alsószölnöknél - fotók, videó

Tetőzött a Rába Alsószölnöknél,  másodpercenként 162 000 liter víz zúdult le a helyi duzzasztóműnél. Monek Zsolt polgármesterrel kimentünk a helyszínre. Már apadást tapasztaltunk, nagyjából 78 000 literes vízmennyiséget mértek a délelőtti órákban másodpercenként a szakemberek. A Rába hajnalban kilépett a medréből, ezt több kisebb-nagyobb vízátfolyás is bizonyítja az alsószölnöki erőműhöz vezető úton. A folyó óriási erőt mutatott, hatalmas farönkökkel is megküzdött, ahogy a videón is látható. 

 

Kifakadt a kis vasi falu polgármestere: Miért ide hozzák a szemetet?

Az utóbbi néhány évben aránylag sok időt, energiát és pénzt költöttünk el arra, hogy útjaink, önkormányzati tulajdonú területeink rendezettek legyenek – írta a Chernelházadamonya közösségi oldalán Horváth Károly polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában