Probléma

2023.05.13. 18:03

Kifakadt a kis vasi falu polgármestere: Miért ide hozzák a szemetet?

Az utóbbi néhány évben aránylag sok időt, energiát és pénzt költöttünk el arra, hogy útjaink, önkormányzati tulajdonú területeink rendezettek legyenek – írta a Chernelházadamonya közösségi oldalán Horváth Károly polgármester.

Horváth László

Forrás: Facebook

"Bárcsak nálunk is olyan lenne, mint Ausztriában..."  Sokszor hallott, elcsépeltnek tűnő mondat. A közelmúltban, egy szép tavaszi napon készült képeken szépen piroslik a bontási, építkezési törmelék a határban – tették közzé a település közösségi oldalán.  

Mi ezzel a baj? – kérdezte a bejegyzésben a polgármester, aki rögtön választ is adott: utak mentén, bokrok alá tilos a lerakás!  

 Az árvízvédelmi töltésnél sem szabad törmeléket elhelyezni.  Pont az ilyen földbe süllyedő rétegek miatt nagyobb eséllyel alakulhatnak ki nehezen kezelhető buzgárok árvíz esetén. 

Az utóbbi években sok időt, energiát és pénzt költöttek arra, hogy az utak, önkormányzati tulajdonú területek rendezettek legyenek. Ha mindenki kénye kedve szerint szór szét mindenféle, számára feleslegessé vált hulladékot, az nem segít elérni a fent említett, áhított célt. 

A teljes bejegyzés ITT olvasható el >> 

Az illegális szemetelés sajnos nem újkeletű dolog. A jelenségről lapunkban többször is írtunk:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában