Kik hajthatnak át?

2023.06.16. 11:14

Az autósok előtt továbbra is zárva a határátkelő Észak-Burgenlandban – 160 euró az ügyintézés díja

Az út somfalvi (Schattendorf) önkormányzat tulajdonában van, így ott korlátozhatják a járműforgalmat. Ez most gyalogos övezet, egyelőre kérdés, ki hajthat át rajta. Az biztos, az ügyintézés díja 160 euró lesz, amiből 140-et utalvány formájában visszatérítenek.

vaol.hu

Forrás: orf.at

Mint arról portálunkon beszámolunk, a Győr-Moson-Sopron megyei Ágfalva és az Észak-Burgenlandban lévő Somfalva (Schattendorf) közötti közutat idén márciusban lezárta az önkormányzat. Az erre ingázóknak jelentős kerülőt kell tenniük. Igaz, sokan választják azt a megoldást, hogy az autójukat leteszi a magyar oldalon, majd gyalogolnak 100 métert és átülnek a határ túloldalán lévő járművükbe.

Somfalva polgármestere, Thomas Hoffmann (SPÖ) terveivel az átmenő forgalom ellen küzd – írja az ausztriai közszolgálati média. Az út önkormányzati tulajdonban van, így meglátásuk szerint jogszerű volt a temető melletti szakaszon a járműforgalom korlátozás bevezetése. Igaz, lesznek kivételek. Mindazok, akik járművükkel mégis szeretnének áthajtani a határon kérvényt nyújthatnak be az önkormányzathoz. Az, hogy milyen szempontok bírálják el ezeket, egyelőre nem tudni. A kitételeket június 27-ig határozzák meg.

Az azonban bizonyos, az ügyintézés díja 160 euró lesz. Ebből 140-et utalvány formájában visszakapnak, amit a helyi üzletekben lehet majd levásárolni. 

A határozat ezután két évig lesz érvényes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában