Szombathelyi Haladás

2023.12.12. 13:17

Egy perc alatt "tárgyalta meg" a sportbizottság a Haladás helyzetét

Egy perc alatt „tárgyalta meg” a szombathelyi közgyűlés sportbizottsága a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. helyzetének előterjesztését. Utána még szavaztak... mutatjuk a részleteket!

Tömböly Ágnes

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

A szakmai bizottság keddi ülésén első napirendi pontként került terítékre a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. helyzete. Akik érzelmektől fűtött, éles szócsatákra, vagy a Haladás labdarúgócsapata melletti egyértelmű kiállásra számítottak, azoknak csalódniuk kellett.

Tóth Kálmán elnök tárgyilagosan ismertette a szűkszavú előterjesztést. Arról lapunk is írt tegnap. A sportbizottság keddi üléséig nem változott a helyzet: a társaság részéről nem érkezett írásos tájékoztatás. Az sem került szóba, hogy a cég felügyelőbizottsága hétfőn ülésezett, annak elnöke a szombathelyi önkormányzat delegáltjaként foglal helyet 2019 végétől a testületben. A könyvvizsgáló ugyanakkor írásban jelezte a város felé: nem kíván részt venni a közgyűlésen – ennyit tudtunk meg.

A Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. többségi tulajdonosa a Haladás Marketing Kft. (79,5 %), mellette 10,30 százalék tulajdoni aránnyal a szombathelyi önkormányzat, 10,19 százalékkal az Illés Sport Alapítvány, 0,01 százalékkal pedig a Viktória Football Club Szombathely rendelkezik.

Elgondolkodtató, hogy egy hozzászólás – vélemény vagy álláspont – és egy kérdés sem hangzott el a sportszakmai bizottság tagjaitól a napirend kapcsán: azt egy perc alatt „tárgyalták meg”, majd szavaztak. Az előterjesztés határozati javaslatát elfogadásra javasolták a közgyűlés számára. Az jelenleg nem áll többől, mint hogy a közgyűlés tudomásul veszi a labdarúgó kft. helyzetéről szóló tájékoztatást, ami egyelőre írásban nem áll rendelkezésre.

Lapunk időközben kérdésekkel fordult az MLSZ-hez is, a szakmai szövetség későbbre ígért választ.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában