Ilyen volt 2023

2023.12.25. 20:00

Késsel támadt osztálytársaira, vagány esküvő, elballagtak a vármegye végzősei - Ezeket a cikkeket olvasták a legtöbben májusban

Hónapokra lebontva összegyűjtöttük portálunk legolvasottabb írásait, amiknek a segítségével felidézhetik, hogy milyen is volt a 2023-as esztendő. Ez történt májusban:

Vaol.hu

Közeledik az év vége, már minden az ünnepek meghittségéről szól, majd elbúcsúzunk 2023-as évtől, és köszöntjük 2024-et.

Ahogy a korábbi években, úgy idén is egy kis múltidézésre invitáljuk olvasóinkat. Összegyűjtöttük portálunk legolvasottabb írásait, aminek a segítségével felidézhetik, hogy milyen is volt a 2023-as esztendő. Vegye fel a múltbalátó szemüveget, és tartson velünk.

Év végéig minden nap egy-egy hónapot mutatunk be, egészen január elsejével bezárólag. Kategorizáltuk a legolvasottabb cikkeink listáját, hogy különbféle tartalmak közül válogathassunk. Nézzük meg, tehát mik történtek 2023 májusában…

Az első - Sokkoló eset a szombathelyi iskolából

Késsel támadt diáktársaira a szombathelyi iskolában

Májusban az egyik szombathelyi iskolában történt megdöbbentő esetről készült írásunk érdekelte leginkább Olvasóinkat. Egy 12 éves fiú viselkedése okozott aggodalmat az osztálytársak és a szülők körében. Mint írtuk, a szülők elmondása szerint a 12. életévében járó fiú az ebédlőből elhozott életlen késsel támadt egyik osztálytársára, az uszodában víz alá húzott többeket, idős hölgyeknek pedig a nemi szervét mutogatta.

Ezek a legmegdöbbentőbb esetek, az eddig készült iskolai feljegyzésekben azonban számos atrocitást rögzítettek, a szülők a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatójához fordultak mihamarabbi intézkedést sürgetve és volt, aki rendőrségi feljelentést is tett.

 

Helyi közélet

Dübörgő motorok kísérték a szombathelyi Városházára a menyasszonyt

Portálunkon igyekszünk minden nap színesebbnél színesebb hírekkel szolgálni Olvasóink számára, ilyen volt Beck Adriennék esküvője is, amelyre szintén sokan kattintottak májusban. A menyasszony nem mindennapi körülmények között tett meg néhány száz métert a Városházáig. Fekete bőrruhában, tornacipőben, kezében fekete-fehér menyasszonyi csokorral, sport- és túramotoros kísérettel gurult a Gazda áruház mögötti parkolóból a Kossuth Lajos utcán a polgármesteri hivatalig. 

A nagy nap nagy pillanatainak megszervezésében barátnője-kolléganője, Kopácsi Anita segített. Szombathelyi motoros oldalakon tette közzé a felhívását, és azonnal akadtak vállalkozók, hogy az ifjú párnak boldog perceket szerezzenek. A vagány menyasszonyt szállító motorból szólt a rock, Adriennt a vőlegénye, Lákics Zsolt és a násznép a Városháza előtt nagy tapssal fogadta.

 

Körbefogta - jelképesen átölelte - a legendás Borostyánkő Áruházat az egykori dolgozók százegy fős csapata

Az egykori "borisok" attrakciója is kedvelt olvasmány volt olvasóink körében a hónapban. A szombathelyi Borostyánkő Áruház 1978. május 2-án nyitott ki, az egykori munkatársak 45 év után is szívesen emlékeznek az ott töltött évekre, ezért úgy döntöttek: összejönnek és szeretetük jeléül átölelik a legendás áruházat. Százegyen voltak ott az attrakción. Tóth Gyuláné Gyöngyi főszervező 1978-tól 1995-ig volt az áruház alkalmazottja. "Papíros" Gyöngyi - merthogy így ismerik a legtöbben - lapunk kérésére elmondta: 2018-ban a nyitás negyvenedik évfordulójára emlékeztek. Már akkor elhatározták, hogy öt évvel később - vagyis idén - ismét találkoznak. A nagy ölelés után a Pannónia étteremben folytatták a múltidézést az egykori "borisok", ahol tánccal és zenével fokozták a hangulatot, a talpalávalót Miski Ferenc húzta.

 

Búcsú az iskolától: elballagtak Vas vármegye végzős diákjai - fotógalériák, videók

Idén is sokan kattintottak - érthető módon - a vasi középiskolák ballagásait összefoglaló cikkünkre. Szokásunkhoz hűen ebben az évben is sok-sok fotón és videón örökítettük meg, ahogy a vármegye diákjai könnyes búcsút vesznek a diákévektől és maguk mögött hagyják az iskolapadot.

 

Helyi kék hírek

Halálos baleset Kőszegnél - Fiatal sofőr az áldozat

Sajnálatos módon egy Kőszegnél történt tragédiáról is be kellett számolnunk Olvasóinknak májusban. A hónap elején halálos kimenetelű közlekedési baleset történt. Információink szerint három autóból álló kocsisor haladt Horvátzsidány felől Kőszeg irányába, amikor a leghátul haladó Mazda személyautó elkezdte előzni a kocsisort. A Mazda előtt egy Skoda haladt, ennek a vezetője figyelmetlen volt és szintén az elöl haladó Citroen előzésébe kezdett, miközben a hátulról érkező Mazda már a Skoda mellett volt. A Skoda a Mazda oldalának ütközött és meglökte azt, ettől a Mazda a menetirány szerinti bal oldali padkára hajtott, ahonnét a sofőr már nem tudta az útra visszakormányozni az autót, lehajtott az út melletti 4-5 méter mély árokba, majd egy bokros-fás területen egy vastag törzsű fának csapódott. A jármű a bal oldali ajtóval találta el a fát, a sofőr pedig beszorult a járműbe, őt a tűzoltók emelték ki az autóból, de olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Helyi sport

Drámaian zárult a Tour de Hongrie vasi szakasza: célfotó és bukások

A vasi sportéletben is számtalan izgalmat hozott a május. Portálunkon percről percre frissülő tudósításban számoltunk be a Tour de Hongrie kerékpárverseny vasi szakaszának eseményeiről. Ott voltunk és az izgalmas rajttól kezdve egészen a szakasz drámai végéig tudósítottunk. A mezőny koradélután indult el a szentgotthárdi Nagyboldogasszony Plébániatemplom elől. A kétkörös, 168 kilométeres verseny befutója is Szentgotthárdra érkezett vissza a Kossuth Lajos utcába, a Szentgotthárdi Sport és Szabadidőközponthoz. A rajtnál nyilatkozott portálunknak Huszár Gábor polgármester, dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője is. Végig követtük a verseny útvonalát, videóval jelentkeztünk be többek között Körmendről és Őriszentpéterről is. Fél öt magasságában drámai véghajrát hozott a Tour de Hongrie első, vasi szakasza. Izgatottan várta a népes közönség Szentgotthárdon, hogy ki hajt át először a célvonalon. Ekkor még nem lehetett sejteni, hogy ekkora izgalmak közepette futnak be a versenyzők, ugyanis csak a célfotó után lehetett megállapítani, hogy a holland nemzetiségű Dylan Groenewegen érkezett be elsőként a célba. Nem sokkal előtte egy komoly bukás is történt, amelynél a bolyból többen nem tudtak kikerülni. 

 

Helyi bulvár

Így tombolt a tömeg Valmar koncerten Gencsapátiban

Portálunkon rendszerint beszámolunk a vármegye sztárhíreiről is, májusban azonban országosan ismert híresség vitte a prímet, ugyanis a Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál egyik sztárfellépője a fiatalok nagy kedvence, a 2018-ban indult pop duó volt, a Valmar volt. Az Úristen című számmal országos babérokra törő formáció Gencsapátiban sem hazudtolta meg magát, hatalmas tömeg gyűlt össze a színpad elé, hogy együtt énekeljék a slágereket Valkusz Milánnal és Marics Petivel. Mi pedig ott voltunk és hatalmas képgalériát és videót is készítettünk a koncertről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában