Összegzés

2024.01.11. 19:32

Mutatjuk a csütörtöki nap legfontosabb híreit Vas vármegyéből

Összegyűjtöttük a csütörtök legfontosabb történéseit és legolvasottabb híreit. Ha valamiről lemaradt, most pótolhatja.

Vaol.hu

Forrás: vaol.hu

Lehet készíteni a naptárakat - már megvan az időpontja az Őrség hagyományos nagyrendezvényeinek

Már megvan az időpontja az Őrség hagyományos nagyrendezvényeinek, vásárainak, nevezetesen: az Őrségi Vásár, a Magyarszombatfai Fazekas Napok, a nagyrákosi Völgyhídi Vásár és az Őrségi Tökfesztivál. A részletekről az érintett települések polgármestereit kérdeztük. Erről az alábbi linken olvashat részletesen:

Dr. Jáger László lett az Év Vasi Embere 2023 Közönségdíjasa

Jáger László a Pécsi Orvostudományi Egyetemen végzett, azóta a Markusovszky Kórház Általános Ér- és Plasztikai Sebészeti Osztályán dolgozik. 2012-ben vezérigazgatói dicséretben részesült, 2015-ben elnyerte a Kórház Kiváló Orvosa-díjat. 2016-ban adjunktusi, majd 2021-ben főorvosi kinevezést kapott. Jelenleg a Sebészeti Osztály osztályvezető helyettes főorvosa.

Juhé! Eltűnt az egyik belvárosi tankcsapda Szombathelyen

Ahogy beszámoltunk róla,  hatalmas nyaktörő kátyú éktelenkedett Szombathelyen a Hollán Ernő utcában, egy gyalogátkelőhely közepén. A kátyúban még a gyalogosok is botladoztak, nem csak az autók futóművét tette próbára a mély lyuk. 

De most jó hírrel szolgálhatunk: már szerda estére befoltozták a "tankcsapdát", így eggyel kevesebb van a városban.

Szerinted hol lenne még szükség azonnali útjavításra Szombathelyen? Facebook oldalunkon írd meg kommentben!

Itt a miniszteri válasz a Haladás stadion gyepének állapotáról

Történt-e mulasztás a Haladás stadion gyepcseréje során? - ezt is firtatta Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője a honvédelmi miniszternek címzett parlamenti írásbeli kérdésében. Szalay-Bobrovniczky Kristóf egyértelmű választ adott: a beruházás a kiírt műszaki tartalomnak megfelelően valósult meg.

Ezúttal a Savaria Szálló egyik ablaka adta meg magát, az üvegtörmelék a járdára hullott

A Vas Vármegyei Kormányhivatal közösségi oldalán arról számoltak be: bejelentés érkezett, hogy a Savaria Szálló Mártírok tere felőli bejárata fölött található ablak az erős szél hatására kitörött és az üveg törmelék a járdára hullott. A Vas Vármegyei Kormányhivatal építésügyi hatósága soron kívül helyszíni szemlét tartott és elzárta a közforgalomtól az érintett járdaszakaszt. Az ügyben hatósági eljárást indítanak, amelynek során a tulajdonost a veszélyhelyzet elhárítására szólítják fel. A személyes egyeztetést követően a hibák elhárítása megkezdődött.

Jó helyre került a szombathelyi kapus - Hegyi Krisztián minél többet szeretne védeni holland csapatában

A 21 éves magyar hálóőrt hétfőn jelentette be új klubja, melyhez a szezon végéig kölcsönben igazolt, és aznap már bemutatkozott a Jong FC Utrecht elleni felkészülési mérkőzésen, melyen 60 percet töltött a pályán.

– Jól ment a játék, de a játékstílus teljesen más, mint amihez hozzászoktam az elmúlt hat hónapban, sőt, a teljes ellentéte. Nagyon fontos a lábmunka, illetve hogy kihozzuk a labdát, ami szerintem jobban fekszik nekem – mondta az Illés Akadémián nevelkedett Hegyi, majd azt is elárulta, befogadták és eddig nagyon pozitív benyomást gyakorolt rá az együttes.

Az U21-es válogatottban húsz alkalommal pályára lépő Hegyi célja, hogy fejlessze a lábbal folytatott játékot, ami bár rizikós a kapusposzton, mégis nagyon hasznos lehet. Ezen felül elmondása szerint szeretne elsőszámú hálóőrré válni. A teljes cikk az alábbi linken:

Több száz liter gázolaj folyt a 86-os útra egy baleset után Vas vármegyében

Szerdán késő este egy moldáv rendszámú Renault személyautó haladt a 86-os főúton Körmend felől Zalalövő irányába, amikor az autó egy erősen jobbra ívelő kanyarhoz ért. A sofőr elmondása szerint nem számított rá, hogy a több kilométeres teljesen egyenes útszakasz után ilyen hirtelen ekkora kanyar következik, ezért későn fékezett a jeges úton. Az autó megcsúszott, majd a menetirány szerinti bal oldali sávba csúszott át, ahol épp egy lengyel Scania kamion érkezett szemből. A személyautó épphogy elkerülte a frontális ütközést, majd az irányíthatatlan jármű a kamion jobb elejének ütközött, épp az üzemanyagtartálynál.

Az ütközés után a totálkárosra tört személyautó az út melletti területen állt meg. A teherautó üzemanyagtartálya pedig kilyukadt, amiből több száz liter gázolaj folyt a 86-os főútra. Ezt később a helyszínre kiérkező tűzoltók és a közút munkatársai itatták fel egy speciális anyaggal, majd egy seprőgép is segített az út letakarításában. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában