Összefoglaló

2024.02.26. 07:00

Gyászol a kórház, újabb traffiboxok Vasban, itt a tavaszi szezon - Ez történt az elmúlt héten Vasban

Az elmúlt hét is bővelkedett eseményekben Vas vármegyében. Ha lemaradt, most pótolhatja.

Vaol.hu

Forrás: VN

Meghalt dr. Csejtei András, a Markusovszky-kórház Onkoradiológiai Osztályának nyugalmazott osztályvezető főorvosa

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Dr. Csejtei András PhD, a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Onkoradiológiai Osztályának nyugalmazott osztályvezető főorvosa életének 70. évében hosszú betegség után elhunyt.

 

Mutatjuk, Vas vármegyébe hová helyeznek ki további fix traffiboxokat

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közölte, hogy február 1-ig országszerte már 87 helyszínen telepítettek traffiboxokat, és további 94 helyszínen zajlik az előkészítés az elhelyezésükhöz. Az új traffiboxok egyrészt könnyebben észrevehetőek az autósok számára, de nem tudhatják előre, hogy éppen működik-e bennük sebességmérő. Másrészt a traffiboxok forgathatók, így a kétirányú forgalmat is ellenőrizni tudják. 

A helyi rendőrök döntik el, hogy mikor és melyik irányba haladó járművek sebességét mérjék velük. Vas vármegyében a következő helyszíneken helyeznek ki további traffiboxot: Sárvárnál a 84-es főút és Szombathelyen a 86-os és a 87-es főút közös szakaszára.

Országszerte további helyszínekre terveznek kihelyezni 94 készüléket, de ezeknek a listája még nem publikus – olvasható a vezess. hu oldalon.

 

Elő a metszőollókkal – Megkezdődött a kerti szezon, ezek az aktuális teendők - fotók

A kertész télen sem pihen – tartja a mondás, az elmúlt napok enyhe időjárása pedig bizonyára azokat is kicsalogatta a szabadba, akik eddig a „kockás papír” mellett készültek a szezonra. Az általunk megkérdezett szakember szerint legfőbb ideje elővenni a metszőollót, és akár a kora tavaszi munkákba is belekezdhetünk – azt is elárulja, melyek ezek.

 

„Örök emlék marad az érkezése” – Büki mentők segítették világra az otthon megszületett Alízt

A szomszédos vármegyei Iván településre riasztották szombaton hajnalban a büki mentőket. Egy nem mindennapi szülést vezényeltek le.

 

Sötét ruhában futott át az úton a gyalogos Szombathelyen, elütötték a gyalogátkelőhelyen - fotók

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában