Polgármestert kérdeztük

2024.02.04. 07:01

Javítanak, felújítanak - A büki önerős beruházásokról első olvasatban

A büki önkormányzat 2024-re saját forrásból több beruházást, felújítást is tervez. Dr. Németh Sándor polgármestert kérdeztük: melyek a legjelentősebbek?

Horváth László

Megrendelik a Bükfürdőn lévő Pavilonsor homlokzatának felújítási tervét

Forrás: VN

Mint arról beszámoltunk, a büki képviselő-testület első körben megtárgyalta a város idei költségvetését. A büdzsé főösszege 11 milliárd forint.

– A tervezéskor ügyelt arra a városvezetés, hogy Bük mindhárom településrészén legyenek munkák – mondta dr. Németh Sándor  polgármester. – Figyelembe vettük a lakossági visszajelzéseket. Célunk volt, hogy tovább javítsuk az életminőséget. Például az autóbuszvárók felújítása vagy a közvilágítás fejlesztése is sokat számít.

A tervek szerint idén 17 buszmegállót újítanak fel Bükön úgy, hogy kicserélik a tetőt, a hirdetőtáblákat. Megrendelik a Bükfürdőn lévő Pavilonsor homlokzatának felújítási tervét. A vasútállomásnál pedig bővítenék a már meglévő P+R parkolót és a közvilágítást. Elkészíttetik az Ipar utcai tömbbelsőben az új út és a parkoló átforgó tervét. Jut forrás a polgármesteri hivatal felújítására. Az elképzelések szerint a művelődési ház és könyvtár homlokzatát fehér színűre festik. A sportpályán távolugrógödröt építenek, korszerűsítik a műfüves pálya világítását. A Petőfi utcában a Szabadság utcáig kicserélik a földkábelt, korszerű közvilágítás készül. Hozzájárulhatnak az evangélikus templom körüli park öntözőrendszerének kiépítéséhez is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában