Frissen Vasból

2021.09.13. 17:30

Egis Körmend: emléktorna helyett emlékmérkőzéssel emlékeznek Mogyorósy Szilárdra

A Kossuth Lajos utcai sportcsarnok új parkettájának lerakása a vártnál hosszabb időt vesz igénybe, ezért az Egis Körmend klubvezetése az idei évben nem tudja megrendezni a Mogyorósy Szilárd Emléktornát Körmenden. Helyette emlékmérkőzés lesz, szeptember 16-án, csütörtökön Sopronban.

Tóth Judit

20210826 EGIS Körmend kosárcsaoatának első edzése, Körmend, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A körmendi klub évek óta kiemelten fontosnak tartja, hogy megemlékezzen a fiatalon, tragikus körülmények között elhunyt játékosáról, Mogyorósy Szilárdról. A csapat minden alkalmazottjának fájó, hogy az idei évben erre nem kerülhet sor Körmenden, abban a csarnokban, ahol az elmúlt 15 évben, minden bajnoki szezon előtt, a szurkolókkal közösen fejet hajtottak Mogyorósy Szilárd emléke előtt.

A torna helyett az idei évben emlékmérkőzést szerveznek Sopronban. A Sopron KC-Egis Körmend emlékmérkőzést szeptember 16-án, csütörtökön, 18 órától rendezik meg a Novomatic Arénában.

- Nagyon örülünk, hogy a csapat, a vezetőség és Bebes István polgármester úr nem felejtette el Szilárd emlékét, és minden évben megemlékezik róla. Sajnos, a körülmények idén úgy alakultak, hogy a feleségemmel személyesen nem tudunk részt venni a mérkőzésen, de a fiunk, Balázs képviselni fogja a családot Sopronban is.

Örülünk, hogy a jelenlegi helyzetben, a nehézségek ellenére is megemlékezik a csapat Szilárdról egy mérkőzésen, amelyet Sopronban fognak megrendezni. Abban a városban, ahol a fiunk a karrierjének egy fontos időszakát töltötte. Szívből szurkolni fogunk idén is a csapatnak, és bízunk benne, hogy minél jobb eredményt sikerül majd elérnünk a bajnokságban – mondta Mogyorósy Jenő, Szilárd édesapja.

A körmendi klub tájékoztatása szerint a szezon kezdetére mindenképpen befejeződnek a munkálatok, hiszen a szombation a csapat már az új parkettán edz majd, így a csúszás nem veszélyezteti a hazai bajnoki mérkőzések megrendezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában