Vas megyei foci

2021.11.03. 07:00

Megyei II.: a Csepreg 6-0-ra nyerte a Söpte elleni rangadót az Északi csoportban

A 12. forduló mérkőzéseivel folytatódott a küzdelem a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Északi és Déli csoportjában.

Kelemen Attila/Tóth Gábor

20211031 Felsőcsatár - Telekes Megye 2.o férfi foci, Felsőcsatár, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Északi csoport

Kemenesalja–Szeleste-Pósfa 2-2 (2-2). Vönöck, 100 néző, vezette: Farkas G.

Kemenesalja: Bakos – Bándoli (Dobson), Belegrai, Szakál, Őri, Németh J., Czöndör, Ambrus, Péter, Pethő (Ölbei), Vajda (Kolompár, Kóbor).

Szeleste-Pósfa: Kovács M. – Németh B., Tokaji, Gál, Szele (Ódor), Fülöp, Tóth R. (Riba), Varga M., Földi, Horváth L. (Horváth E.), Pethő.

Gólszerzők: Németh J., Czöndör, ill. Fülöp, Varga M.

Kiállítva: Németh B. (80., Szeleste-Pósfa).

Jól kezdett a házigazda, már a második percben vezetést szerzett. De a gól mintha a hazaiakat zavarta volna meg: fordított az ellenfél. A Kemenesalja a szünet előtt egy jogosan megítélt büntetőből egyenlített. Fordulás után mindkét csapat a győzelemért rohamozott, mindkét kapu előtt akadt helyzet. Az utolsó tíz percre megfogyatkozott a Szeleste, de a hazai együttes nem tudta kicsikarni a győzelmet. Összességében igazságos eredménnyel zárult a közönségszórakoztató, jó iramú meccs.

Sé Honvéd–Sitke 7-4 (4-1). Sé, 80 néző, v.: Németh T.

Sé: Földi – Kiss B. (Kámán), Bonchis (Nárai), Kovács K., Muzsai, Boldizsár, Bogyai, Fichtacher, Farkas K., Tóth F. (Prim), Vándori (Sárközy).

Sitke: Kelemen – Szakos, Imre Gá., Lakatos, Papp B., Horváth B. (Bagoly), Dunai A., Imre Ge., Németh M., Dunai M., Bakics.

Gólszerzők: Bogyai (3), Kovács K., Kiss B., Tóth F., Lakatos (öngól), ill. Dunai A. (2), Papp B., Bakics.

Kiállítva: Kelemen (34., Sitke).

A hazaiak különböző okok miatt ismét egy csapatra való játékost nélkülöztek. A pályára lépők viszont gyorsan az ellenfél tudtára adták, hogy számukra csak a győzelem elfogadható. Sorozatos hazai támadásokkal indult a mérkőzés, egy öngóllal gyorsan a vezetés is meglett. Aztán szinte a semmiből egy gyönyörű szabadrúgásgóllal egyenlített a vendég. Ez alaposan felpaprikázta a séieket, és egy szép támadás végén gyorsan visszavették a vezetést. Aztán a vendégkapus gólhelyzetben szabálytalankodott, és a kiállítás sorsára jutott. A vendéglátó pedig a szünet előtt gyors egymásutánban még két gólt berámolt. A második félidőben csak a gólkülönbség volt a kérdéses. A hazaiak futószalagon dolgozták és hagyták ki a helyzeteket, rúgtak öt kapufát, gólt viszont csak hármat. A vendégek végig küzdöttek, és tíz emberrel játszva is kozmetikázni tudtak az eredményen. A gólarány a vendégekre nézve hízelgő, ugyanakkor minden elismerést megérdemelnek, hiszen egy fél­időt emberhátrányban játszva is tisztességesen helytálltak.

Conoil Mersevát–Uraiújfalu 0-8 (0-2). Mersevát, vezette: Marácz Z.

Mersevát: Patyi – Varga A. (Dénes M.), Pethő, Gönye, Csite (Borbács), Orbán (Czupor), Pásti, Dénes B., Nagy Á. (Takács), Balogh P., Győrvári.

Uraiújfalu: Horváth B. (Niczki) – Szabó M., Pungor, Gallen (Varga Zs.), Szabó B., Tóth D., Kollárits (Csete), Németh B., Agg (Kovács G.), Fehér, Keszei.

Gólszerzők: Agg (3), Németh B. (2), Szabó M., Tóth D., Pungor.

Elektromol Spari–Pecöl 1-8 (1-4). Szombathely, vezette: Samu Cs.

Spari: Gyetvay – Bolfán (Pados G.), Dienes, Varsányi, Tóth Zs., Pulai, Pados B., Németh V. (Sipos), Kelemen, Németh R., Nyári.

Pecöl: Kollarics – Pálfi (Kámán), Szemes Z., Farkas E., Gyürü (Németh I.), Oszkó, Farkas A., Illés, Balázs (Németh Á.), Horváth B. (Hóbor), Iszak (Szemes B.).

Gólszerzők: Pulai, ill. Farkas A. (3), Balázs (2), Gyürü (2), Illés.

Kiállítva: Farkas E. (86., Pecöl).

A szezon során több kulcsjátékosát elvesztette a Spari – megérdemelt a pecöli győzelem.

Csepreg–Söpte 6-0 (3-0). Csepreg, vezette: Papp Á.

Csepreg: Farkas B. – Kótai, Steiner M., Kossuth, Nika M. (Németh O.), Simon, Takács (Baranyai), Pócza (Lukács), Nika B. (Merk), Nagy D. (Kovács B.), Steiner C.

Söpte: Márffi – Mester, Németh M., Kovács E., Rómer, Léhmann (Udvardi), Horváth B., Hujber, Koronczai, Vámos, Koszokovits (Fogl).

Gólszerzők: Kótai (2), Pócza, Kovács B., Nika M., Nika B.

A két csapat tabellán elfoglalt helyezése jó mérkőzést, kemény összecsapást ígért a szép számban kilátogató szurkolóknak. Ennek megfelelően a motivált, gyors játékot bemutató hazaiak már az első félidőben háromszor mattolták a jó erőkből álló, de ezen a napon kissé enervált vendégeket. A második félidő elején a szemre is tetszetősen futballozó hazaiak tovább növelték mezőnyfölényüket, és újra betaláltak. Az utolsó húsz percre beszálló, minőségi cseréivel tovább erősödő Csepreg még két szép gólt szerzett, így újabb magabiztos győzelemmel erősítette meg vezető helyét a tabellán.

Bozsok–Gencsapáti 6-0 ­(2-0). Bozsok, vezette: Gróf M.

Bozsok: Farkas G. (Szenteleki) – BIGNER, Kratochwill, Kalmár (Szalai), Nagy Zs. (Iker), PÁL, Dévényi (Möslinger), Kovács P. (Szárnyas), HANKÓ, Kiss M., Marti.

Gencsapáti: Szalay (Horváth Gy.) – Janzsó, Varga R., Mester (Petrőczi), Dancs, Baranyai, Bokor, Egyed (Kovács P., Németh T.), Szigetvári (Tóth B.), Kovács G., Tar.

Gólszerzők: Pál (2), Hankó (2), Kratochwill, Bigner.

A sportszerű mérkőzésen a hazaiak győzelme ilyen arányban is megérdemelt.

Gérce-Vásárosmiske–Alsóújlak 2-1 (1-1). Gérce, 100 néző, vezette: Szabó III. Z.

Gérce-Vásárosmiske: Komáromi – Ódor, Németh T., Máthé, Pethő, Lerik (Kiss L.), Mórocz, Nunkovics, Kovács T., Csonka, Kövesdi.

Alsóújlak: Gábor – Gampel (Tóth Á.), Kaposi, Varga K., Varga Á., Káldi M. (Toldi), Ódor, Ország (Papp A.), Hancz, Nagy Z. (Káldi I.), Varga R.

Gólszerzők: Lerik, Mórocz, ill. Varga R.

Fordulatos, küzdelmes első félidőt láthattak a nézők. A vendég szerzett vezetést, de a hazai csapat nem adta fel, a szünet előtt egyenlített. A második félidőben felgyorsította a játékát a Gérce, és harcosságának, küzdeni tudásának köszönhetően megérdemelten szerezte meg a győzelmet. A hazai csapat minden játékosa jó teljesítményt nyújtott.

A 13. forduló menetrendje: szombat 13.30: Gencs­apáti–Csepreg. Vasárnap 13.30: Uraiújfalu–Sé Honvéd, Sitke–Újperint, Kemenesalja–Alsóújlak, Szeleste-Pósfa–Bozsok, Söpte–Elektromol Spari, 13.45: Pecöl–Conoil Mersevát.

Déli csoport

Tanakajd–Csákánydoroszló 3-4 (3-1). Tanakajd, vezette: Bagoly G.

Tanakajd: Marcz L. – Svób, Tóth J., Marcz G. (Szalai), Marcz D., Pál, Varga M., Filakovszky, Könczöl, Nagy K., Kis.

Csákánydoroszló: Baba – Kolosits, Danyi (Horváth Á.), Draskovics (Lónai), Makai, Pandur, Dedics, Albert, Kósa (Gérnyi), Márton, Urbán.

Gólszerzők: Marcz G. (2), Márton (öngól), ill. Draskovics (2), Makai, Gérnyi.

Izgalmas összecsapást látott a szép számban jelen lévő nézőközönség. A tanakajdi csapat erős létszámhiánnyal küzdött, ennek ellenére a félidőben 3-1 arányú hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A tanakajdi „csoda” a 86. percig tartott, ekkor a jó erőnléttel bíró vendég megszerezte a győztes találatot, kialakítva a 3-4-es végeredményt. A mérkőzés képe alapján a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna. A hazai csapatból mindenki erőn felül teljesített.

Vasszécseny–Tutitex­til-Körmend VSE 0-5 (0-1). Vasszécseny, néző, vezette: Rácz P.

Vasszécseny: Székely – Joó (Gombkötő), Maczek (Fritz), Viszked, Kiss B., Bori, Orsós, Balikó, Sásdi, Varga M., Vad.

Körmend: Sály – Velekei, Szakasics, Papp P. (Szabó P.), Horváth Á., Popovics, Törő, Meixner (Horváth Dániel), Horváth Dávid (Szatmáry), Petrovics, Jóna (Horváth A.).

Gólszerzők: Velekei (2), Popovics (2), Törő.

Kiállítva: Vadász (59., Vas­szécseny).

A több sebből vérző hazaiak a kiállítás után már nem tudtak mit kezdeni a jó focit játszó Körmenddel. Megérdemelt vendéggyőzelem született.

Rum–Rábatótfalu 2-3 ­(2-2). Rum, 100 néző, vezette: Monostori I.

Rum: Busi – Székely, Pupp, Preiczer, Bíró, Molnár R. (Szalai), Gyurkó B., Gyurkó A., Koronczai (Tárkányi), Horváth Á., Pásti.

Rábatótfalu: Szukics – Náricza, Csákvári, Keresztúri, Németh D., Falb (Tamaskó), Düh, Kovács Á., Sulics, Könye, Kóczán (Pukhely).

Gólszerzők: Preiczer, Horváth Á., ill. Düh (3).

Kiállítva: Székely (62., Rum).

A hazai csapat jól kezdett, sorra dolgozta – és hagyta ki – a helyzeteket. És ahogyan ilyenkor lenni szokott, első helyzetét gólra váltotta a vendég. A Rum nem roppant meg, nyomott tovább, és fordított. Már mindenki a szünetet várta, amikor újra betalált, váratlanul egyenlített a Rábatótfalu. Fordulás után is hazai rohamokat láthattak a nézők, de a jobbnál jobb rumi helyzetek is kimaradtak. Míg az ellenfél két kontrát vezetett: az egyikből hazai kiállítás és 11-es lett, ami kimaradt, a 83. percben viszont megszerezte a győzelmet érő harmadik gólt. Rossz helyzetkihasználása miatt kapott ki a házigazda.

Szentpéterfa–Gyöngyöshermán-Szentkirály 2-4 (1-0). Szentpéterfa, 150 néző, vezette: Bedi T.

Szentpéterfa: Páll – Frányi, Török, Horváth V., Skrapits (Wágner Sz.), Garger, Farkas H., Wágner R. (Wágner K.), Gaál, Jurasits, Hoós.

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Geicsnek – Kopácsi, Németh Sz., Hegedűs, Nagy T., Horváth Á., Balázs (Goda), Bihun, Tima, Szekeres, Séfer.

Gólszerzők: Wágner Sz., Farkas H., ill. Németh Sz. (2), Szekeres, Kopácsi.

A hazai csapat gyengébb napot fogott ki, míg a lekezelő stílusban bíráskodó, viselkedő játékvezetői hármas egyenesen katasztrofálisat. Ettől függetlenül a vendégcsapat nem érdemtelenül vitte el a három pontot.

Őriszentpéter–Lorry GM Kft. Szarvaskend 2-5 (2-3). Őriszentpéter, 80 néző, vezette: Bíró O.

Őriszentpéter: Tarafás – Szabó D., Kaszás (Őr), Németh A. (Horváth Cs.), Sály, Mihály, Kulcsár, Szabó S., Tamaskó, Szép, Horváth A.

Szarvaskend: Esztergályos – Velekei, Nagy Á., Dobos (Szakály), Csillag, Jóna, Németh T., Nagy Á., Somogyi, Kopfer, Wolf.

Gólszerzők: Kaszás, Horváth A., ill. Velekei (2), Jóna (2), Somogyi.

A hazai csapat jól kezdett, 2-0-ra vezetett, ám ekkor elhitte, hogy meg is nyerte a mérkőzést – nem így történt…

Pinkavölgye-Felsőcsatár–Telekes Medosz 1-0 (0-0). Felsőcsatár, vezette: Busi L.

Felsőcsatár: Tieber – Czlen­ner, Horváth L., Pehr, Szabó D., Krancz Gy. (Krancz K.), Kopácsi (Windisch), Schmalzl (Pock), Böhm, Cseri (Sipos), Terentii (Horváth M.).

Telekes: Tóth T. – Pénzes, Németh T., Blaskovics (Görcsi), Szakter, Czövek, Osvald, Kónya, Vincze, Büki, Osbáth.

Gólszerző: Szabó D.

A 13. forduló menetrendje, szombat 13.30: Tutitex­til-Körmend VSE–Tanakajd, Gyöngyöshermán-Szentkirály–Rum. Vasárnap 13.30: Csákánydoroszló–Horváth Ranch Kft. Nádasd, Lorry GM Kft. Szarvaskend–Szentpéterfa, Rábatótfalu–Bajánsenye, Telekes Medosz–Vasszécseny.

Kiemelt képünkön: Felsőcsatár–Telekes: 1-0 lett a mérkőzés vége

Északi csoport

1.

Csepreg

11

11

0

0

57

-

4

33

2.

Söpte

11

9

0

2

36

-

15

27

3.

Bozsok

11

8

1

2

31

-

11

25

4.

Alsóújlak

11

7

0

4

31

-

16

21

5.

Kemenesalja

12

5

4

3

25

-

23

19

6.

Gérce-Vásárosm.

12

6

0

6

35

-

26

18

7.

Uraiújfalu

11

6

0

5

22

-

18

18

8.

Gencsapáti

11

6

0

5

19

-

23

18

9.

Pecöl

11

5

2

4

29

-

25

17

10.

Szeleste-Pósfa

11

4

2

5

20

-

23

14

11.

Újperint

11

3

2

6

22

-

32

11

12.

Mersevát

11

3

1

7

17

-

35

10

13.

11

2

2

7

21

-

28

8

14.

Spari

11

2

0

9

13

-

48

6

15.

Sitke

12

0

0

12

10

-

61

0

Déli csoport

1.

Csákánydoroszló

11

9

1

1

49

-

21

28

2.

Nádasd

10

7

2

1

38

-

10

23

3.

Szarvaskend

10

7

1

2

33

-

16

22

4.

Szentpéterfa

11

7

1

3

24

-

17

22

5.

Körmend VSE

10

6

0

4

38

-

21

18

6.

Felsőcsatár

11

5

1

5

16

-

30

16

7.

Rum

10

5

0

5

31

-

30

15

8.

Gyöngyösh.-Sztk.

10

5

0

5

24

-

25

15

9.

Vasszécseny

11

4

1

6

29

-

31

13

10.

Tanakajd

11

4

1

6

25

-

31

13

11.

Telekes

10

3

1

6

19

-

27

10

12.

Őriszentpéter

11

3

1

7

27

-

45

10

13.

Rábatótfalu

10

1

2

7

11

-

31

5

14.

Bajánsenye

10

0

2

8

13

-

42

2

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában