Készülődés

2023.04.04. 18:00

Ilus nénivel díszítettek húsvéti tojást a gyerekek a Pável Ágoston Múzeumban

A Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolája ötödik és hatodik osztályos diákjai vették birtokba a szentgotthárdi Pável Ágoston Múzeumot. A gyerekek az ünnepek közeledtével tojásokat díszítettek.

Tóth Judit

Tojásfestés a Pável Ágoston múzeumban Doncsecz Józsefné vezetésével

Fotó: © Szendi Péter

A tojásdíszítés rejtelmeibe az apátistvánfalvi Doncsecz Józsefné Ilus néni vezette be a diákokat. Ilus néni rendszeresen alkot, a szlovén népi kézművesség minden fajtájában otthonosan mozog. Csuhéból különböző figurákat, papírból virágokat készít, emellett hímez, horgol, köt és makramézik is az apátistvánfalvi kézműves kör tagjaként. Rendszeresen tart foglalkozásokat a Rába-vidék falvaiban a különböző ünnepkörökhöz kapcsolódóan. 

A gyerekek többsége most látogatott el első alkalommal a Pável Ágoston Múzeumba, de biztosan nem utoljára A jó hangulatú délelőtt után sokan megígérték, hogy a jövőben visszatérnek még egyéb múzeumpedagógiai foglalkozásra.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában