Apróságok vannak még hátra

2018.09.01. 08:00

Megújultak a vizesblokkok, az öltözők a vépi Vadvirág óvodában

Ízlésesen felújított mosdók, öltözők várják hétfőtől az ovisokat. Egy hónapon belül talán vezetője is lesz az óvodának.

Tóth Kata

Új a csempe, a mosdó, a járólap – így még a kézmosáshoz is több kedvük van a gyerekeknek

Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

Sokat szépült nyáron a Vépi Vadvirág Művészeti Óvoda: három mosdóhelyiséget újítottak fel, tetszetős csempeburkolatot kaptak a falak, strapabíró járólapot a padló, kicserélték a WC-csészéket és a kis mosdókat is. Két nappal a szeptemberi kezdés előtt készen várják a gyerekeket.

– Apróságok vannak még hátra: egy helyen még nem tettük fel a függönyöket a vizesblokkban, de hétfőre, amikor visszajön a vakációról a gyerekek többsége, mindennel megleszünk

– hallottuk Szalai Katalin megbízott óvodavezetőtől, aki reméli, hogy nagy meglepetés lesz a kicsiknek a vadonatúj mosdó és a kedves, pandamintás csempe. A beruházás műszaki tartalmáról Kovács Péter polgármester tájékoztatott. Június 4-én kezdődött a kivitelezés, augusztus elején végeztek a munkákkal. A teljes költségvetés 12 millió 418 ezer forint volt: a kivitelezéshez 9,3 millió forintot nyert a város az Önkormányzati Feladatellátást Szolgáló Fejlesztések támogatására kiírt pályázaton a Belügyminisztériumtól. Ehhez még 3 millió forint önrészre volt szükség, hogy teljesen megújuljanak a mosdók, az öltözők, a vízvezeték- és csatornarendszer, a mosókonyha, valamint a csatlakozó elektromos, meleg vizet szolgáltató bojlerek. Az összegből arra is tudtak áldozni, hogy a dolgozók vizesblokkja, személyzeti öltözője, teakonyhája és mosókonyharésze is szebb, modernebb legyen – javultak a higié niai körülmények. Ezenkívül nyolc új ajtó váltotta a régieket az intézményben – mind megérett a cserére. Újdonság még, hogy szeptembertől indul az ötödik csoport az óvodában húsz gyerekkel – összesen 128-an járnak a Vadvirágba, eddig 120-an voltak a négy csoportra, most optimálisabban, kisebb létszámokkal működnek majd. Az ötödik csoport a régi kézműves terembe költözik – a napokban is alakítják, csinosítják, hétfőre teljesen elkészül az is. A kézműveskedést pedig a csoportokban oldják majd meg, mondta Szalai Katalin. Arról is beszámolt, hogy Németh Károly, az egyik édesapa a Pipitér, a Búzavirág, a Csillagvirág és a Rezeda csoportszobában, valamint az irodában is vállalta a szalagparkettázást – hétvégente, a szabadidejében dolgozott, köszönettel tartoznak neki.

Új a csempe, a mosdó, a járólap – így még a kézmosáshoz is több kedvük van a gyerekeknek
Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

További történés az óvoda háza tájáról, hogy szeptember 14-én dönt a képviselő-testület a régóta húzódó óvodavezetői pályázati kiírással kapcsolatban. Mint megtudtuk, a kiírásra két pályázat érkezett: Szalai Katalin megbízott óvodavezető helyére választanak a jelentkezők közül, miután a leendő kollégák, a szakértői bizottság és a szülői közösség tagjai is véleményezik a jelölteket – hallottuk a polgármestertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában